logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Bateria do laptopa HP - Wyszukiwanie po numerze seryjnym

esc95 17 Sie 2019 20:24 1185 12
  • #1 18120666
    esc95
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Witam, potrzebuję baterii do laptopa HP. I jaki mam problem? Otóż mam do dyspozycji jedynie numer seryjny i numer produktu, a wyszukiwarka na stronie HP za nic w świecie nie chce współpracować - wyrzuca różne komunikaty, ale nie znajduje modelu tego laptopa. Pomoże ktoś w identyfikacji tegoż?

Numery z naklejki:
    P/N: A7Q57EAR#BCM
    S/N: 5CD2035ZR4
  • #2 18120673
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 18120676
    esc95
    Poziom 8  
    Koderr napisał:
    Czy nie prościej poszukać po numerze (symbolu) baterii?

Tak byłoby zdecydowanie prościej, ale osoba która ma tego laptopa mieszka jednak dosyć daleko, a nie zna się totalnie na komputerach
  • #4 18120690
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 18120696
    esc95
    Poziom 8  
    Koderr napisał:
    Jednak symbole z obudowy odczytała i przekazała Tobie... (o dziwo wiedziała ta osoba co powinna Ci podać).
    To samo może zrobić z symbolami na baterii ;-)
    Do tego nie trzeba się znać na komputerach :-)

Na pytanie o wyciągnięcie baterii zareagowała zdziwieniem, że coś takiego w ogóle jest możliwe do wyciagnięcia (już pytałem wcześniej, bo wiem, że tak byłoby prościej), a z numerami nie było problemu, po prostu poprosiłem o zdjęcie spodu laptopa. Tak czy inaczej nie chcę się tłumaczyć - to starsza osoba, nie musi wiedzieć jak wyciąga się baterię, dlatego napisałem z tym tutaj oczekując bardziej pomocy niż wykładów
  • #6 18120705
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18120713
    esc95
    Poziom 8  
    Tak, wpisywałem, ale tylko numer seryjny i numer produktu, tylko do tego mam dostęp. Nie wyrzuca mi żadnych wyników, co także mnie zdziwiło. Poddałem się i zwróciłem się więc o pomoc tutaj, może ktoś ma większe „moce” ode mnie
  • #8 18120715
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 18120751
    esc95
    Poziom 8  
    No czuję ten sarkazm. Sprawa prosta - mam do dyspozycji TYLKO to, bo tyle dostałem na zdjęciu, osoba mająca tego laptopa to osoba starsza, wie tylko jak się to włącza, obsługuje przeglądarkę i wyłącza, nie zna się totalnie na niczym innym, a mam za daleko żeby jechać i to samemu sprawdzić. To tylko i aż numer seryjny, więc może ktoś bardziej obeznany niż ja namierzy model choćby laptopa. Jeśli więc wiesz tyle co ja, to nie nabijaj sobie zbędnie postów i odpuść pisanie w tym wątku.
  • #10 18120830
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Poproś jeszcze o zdjęcia góry i oznaczeń np. na ramce matrycy dla pewności.
    Laptop o prawdopodobnie HP G6 serii 1300, np. G6-1390ec. Wybór baterii duży.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #11 18120858
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Na stronie HP mozna sprawdzic gwarancje po numerze produktu i seryjnym: https://support.hp.com/us-en/checkwarranty
    i juz wiadomo, ze to:
    HP Pavilion g6-1390ec Notebook PC
    Warranty status details for your product: Expired

To samo po wpisaniu w google A7Q57EAR.
  • #12 18120872
    esc95
    Poziom 8  
    Kolobos napisał:
    Na stronie HP mozna sprawdzic gwarancje po numerze produktu i seryjnym: https://support.hp.com/us-en/checkwarranty
    i juz wiadomo, ze to:

Nie pomyślałem żeby wpisać w google ten numer bez dalszego #BCM. Faktycznie po wpisaniu tego jest tam podany model, dzięki wielkie! :D
  • #13 18120879
    esc95
    Poziom 8  
    Kolobos napisał:
    i juz wiadomo, ze to:

Nie pomyślałem żeby wpisać w google ten numer bez dalszego #BCM. Faktycznie po wpisaniu tego jest tam podany model, dzięki wielkie! :D

Dodano po 1 [minuty]:

Kolobos napisał:
    i juz wiadomo, ze to:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje baterii do laptopa HP, mając jedynie numer seryjny (S/N: 5CD2035ZR4) oraz numer produktu (P/N: A7Q57EAR#BCM). Napotkał trudności w identyfikacji modelu laptopa za pomocą wyszukiwarki HP. W odpowiedziach zasugerowano, aby spróbował znaleźć model laptopa poprzez wpisanie numeru produktu w Google. Ostatecznie, po wpisaniu numeru bez dodatkowego oznaczenia #BCM, udało się zidentyfikować model jako HP Pavilion g6-1390ec. Użytkownik otrzymał również wskazówki dotyczące możliwości sprawdzenia gwarancji na stronie HP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA