logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować porty w Huawei EG8245Q dla uTorrent? Czerwone kółko, światłowód 1Gb/s

bigbik15 18 Sie 2019 17:42 1125 2
REKLAMA
  • #1 18122032
    bigbik15
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    W programie uTorrent wybierając kreator ustawień,po skończeniu testów mam komunikat : Port jest zamknięty (wciąż możesz pobierać).
    Wyjątek dodany do firewall (Windows 7). W prawym dolnym rogu mam czerwone kółeczko ,jakieś rady co można z tym zrobić ? Internet to światłowód 1Gb/s od Inei ,dodam że w domu rodzinnym na drugim komputerze wszystko działa szybciej (zielone kółko) przy łączu tylko 25 Mb/s niż na nowym mieszkaniu przy światłowodzie. Bardzo proszę o pomoc próbowałem wszystkiego i już nie mam na to siły..

Pogrzebałem trochę w sieci powpisywałem w ustawieniach rutera takie coś :
    Jak odblokować porty w Huawei EG8245Q dla uTorrent? Czerwone kółko, światłowód 1Gb/s

Lecz pomimo tego i tak nic nie działa ,w programie nadal czerwone kółko z błędem . Dobrze wpisałem ten port(55555) i wszystkie IP,czy coś namieszałem ?
  • REKLAMA
  • #2 18122439
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 195
    Z IP namieszałeś. Ogólnie to powinieneś wskazać numer portu i IP komputera na który chcesz przekierować ruch 192.168.18.9 (a masz ustawione na router 192.168.18.1). Zazwyczaj tyle wystarczy, ale ten router ma jakieś dziwne menu. Zrób tak, że wybierz typ application (np ftp) i ustaw w taki sam sposób tylko dla swojego portu i adresu IP komputera na którym ma być uTorrent.
  • #3 18122481
    bigbik15
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Dzięki za informacje sprawdzę to na spokojnie jutro, dodam tylko że dzwoniłem na infolinię Inei i mówili mi żeby odblokować porty muszę mieć publiczne IP za który pobierają 5 zł /miesiąc, oczywiście dla świętego spokoju zgodziłem się na taki manewr, od północy mam mieć już publiczny adres IP.

Nie wiem teraz jakie IP wpisać w konkretne miejsca,w ipconfig pokazuje 192.168.18.9 a jak sprawdzam w internecie to moje IP 109.173.XXX.XX
REKLAMA