Witajcie,
Pomóżcie koledzy, bo walczę i jest coraz gorzej. Można się załamać..
Wymieniłem w Atleonie cylinderki hamulcowe tył plus zarobiłem dwa przewody hamulcowe tył. Z przodu walka z zaciskami - wymiana klocków i rozruszanie.
Odpowietrzam zgodnie z kolejnością.
Tył ładnie odpowietrzony - w wężyku zniknęły pęcherzyki.
Prawy przód odpowietrzyłem - też ładnie płynu w wężyku przybywa.
Lewy przód (najbliżej pompy) nic z odpowietrznika nie leci. Tylko delikatnie ciurka pomiędzy zaciskiem a odpowietrznikiem (z gwintu).
No to trójnik z przodu - odpowietrzam.
Przewód elastyczny nowy.
Nic to nie zmieniło. Nadal ciurka sobie - tak kropla po kropli.
Natknąłem się na wężyk idący ze zbiorniczka płynu prosto pod auto - bez podłączenia.
Jak go zamknę kciukiem, potem nacisnę kilka razy pedałem hamulca i odetkam wężyk, to czuć ciśnienie - syczy.
Czy to faktycznie tak ma sobie zwisać? Przecież tym sposobem traci się ciśnienie ze zbiorniczka (?).
Już tracę nerwy.. Sił mi brak do tego - czego nie ruszysz, jest problem. A części brak.
Pomóżcie
Pomóżcie koledzy, bo walczę i jest coraz gorzej. Można się załamać..
Wymieniłem w Atleonie cylinderki hamulcowe tył plus zarobiłem dwa przewody hamulcowe tył. Z przodu walka z zaciskami - wymiana klocków i rozruszanie.
Odpowietrzam zgodnie z kolejnością.
Tył ładnie odpowietrzony - w wężyku zniknęły pęcherzyki.
Prawy przód odpowietrzyłem - też ładnie płynu w wężyku przybywa.
Lewy przód (najbliżej pompy) nic z odpowietrznika nie leci. Tylko delikatnie ciurka pomiędzy zaciskiem a odpowietrznikiem (z gwintu).
No to trójnik z przodu - odpowietrzam.
Przewód elastyczny nowy.
Nic to nie zmieniło. Nadal ciurka sobie - tak kropla po kropli.
Natknąłem się na wężyk idący ze zbiorniczka płynu prosto pod auto - bez podłączenia.
Jak go zamknę kciukiem, potem nacisnę kilka razy pedałem hamulca i odetkam wężyk, to czuć ciśnienie - syczy.
Czy to faktycznie tak ma sobie zwisać? Przecież tym sposobem traci się ciśnienie ze zbiorniczka (?).
Już tracę nerwy.. Sił mi brak do tego - czego nie ruszysz, jest problem. A części brak.
Pomóżcie