logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować DDNS z no-ip.com na routerze tp-link TD-W8960N?

btl5 20 Sie 2019 10:06 849 5
  • #1 18125085
    btl5
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Witam

Posiadam zestaw do monitoringu z rejestratorem BCS 0804LE-AS i chciałbym podłączyć pod internet, aby mieć zdalny dostęp, problem zaczął się przy konfiguracji routera. Internet jaki posiadam to Neostrada czyli zmienne IP. Zarejestrowałem się www.no-ip.com i założyłem host.
    Problem mam przy wpisaniu tego do routera, ponieważ nie ma do wyboru dostawcy no-ip.com jest do wyboru tylko DynDNS.org lub TZO

Proszę o informację co z tym zrobić, czy muszę wymienić router na inny który ma opcję wyboru no-ip ??
  • #2 18125131
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8285
    Witaj. Albo musisz skorzystać z dyndns, albo z tzo, albo wymienić router na inny, albo zobaczyć, czy na rejestratorze nie ma funkcji ddns obsługującej no-ip. Jeśli masz działający w tej sieci przez całą dobę jakiś komputer to możesz też na tym komputerze zainstalować oprogramowanie do aktualizacji adresu ddns.
  • #3 18125303
    btl5
    Poziom 9  
    Dzięki za szybką odpowiedź. Wpadłem na pomysł i wgrałem nowe firmware do routera i niespodzianka :) pojawiała się pozycja NO-IP wpisałem wszystko jak w instrukcji i coś jeszcze nie działa. Tzn jak mam wifi w telefonie (czyli jestem podpięty do tej samej sieci co rejestrator to działa) , ale jak już nie ma wifi to nie działa. Co to może być koledzy ??
  • #4 18126049
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    A co z przekierowaniem portów? Wiesz co to i jak należy to skonfigurować na routerze mając na uwadze porty z rejestratora? Sprawdź też czy twój rejestrator nie posiada funkcji p2p bo jest to o wiele bardziej bezpieczne podglądanie z zewnątrz niż przekierowanie portów.
  • #5 18126215
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5474
    btl5 napisał:
    jak mam wifi w telefonie (czyli jestem podpięty do tej samej sieci co rejestrator to działa) , ale jak już nie ma wifi to nie działa.

A z jakiego innego netu próbujesz się wbić na rejestrator?
  • #6 18128780
    btl5
    Poziom 9  
    jimasek napisał:
    A co z przekierowaniem portów? Wiesz co to i jak należy to skonfigurować na routerze mając na uwadze porty z rejestratora? Sprawdź też czy twój rejestrator nie posiada funkcji p2p bo jest to o wiele bardziej bezpieczne podglądanie z zewnątrz niż przekierowanie portów.

Rejestrator nie posiada funkcji P2P, wszystkie ustawienia robiłem wg tej instrukcji
    Link

Takie mam ustawienia w routerze

KOCUREK1970 napisał:
    btl5 napisał:
    jak mam wifi w telefonie (czyli jestem podpięty do tej samej sieci co rejestrator to działa) , ale jak już nie ma wifi to nie działa.

A z jakiego innego netu próbujesz się wbić na rejestrator?

Próbuje podłączyć się z telefonu pod rejestrator (przez aplikację BCS Viewer Lite)

Koledzy jakieś pomysły jak to ustawić ?? Co ewentualnie zmienić ???
REKLAMA