logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak prawidłowo ustawić programator w pralce Zanussi Pocket 400X?

jollif 20 Sie 2019 21:37 2457 4
REKLAMA
  • #1 18126396
    jollif
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Cześć.
    Kolega załatwił mi starą używaną teoretycznie działającą pralkę Zanussi Pocket 400X, którą chce wykorzystać na brudne rzeczy robocze. Mam tylko wątpliwość czy wszystko chodzi OK i czy dobrze ustawiam dany program bo nie pobrało proszku i może faktycznie ustawia się innych program niż ja bym chciał. Z opisów na froncie i pokrętle programatora wygląda, że jak chcę ustawić np. program D czyli "bielizna kolorowa", na szufladzie jest "D colorati delicati" z czerwonym kwadratem niezamalowanym to wciskam pokrętło i kręcąc w prawo kropkę z literą "D" ustawiam na początku na czerwonym niezamalowanym po prawej stronie. Program działa około 25min, ale nie pobiera proszku. Czy dobrze rozumuje jak ustawia się ten programator?
    Jak prawidłowo ustawić programator w pralce Zanussi Pocket 400X?20190820_1..131.jpg (145.19 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Jak prawidłowo ustawić programator w pralce Zanussi Pocket 400X?20190820_1..116.jpg (177.25 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18126592
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3677
    Zapoznaj się z instrukcją:Zanussi Po...ugi pl.pdf (4.67 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pralka nie pobrała proszku, ale czy napełniła się wodą?
  • REKLAMA
  • #3 18126605
    jollif
    Poziom 2  
    Mam dla modelu Zanussi pocket 400 i jest tam napisane tylko to co na screenie, nie ma informacji jak ustawiać wybrany program.

Edit. tak, napełniła się wodą i prała, podejrzewam że źle ustawiam i mógł być wybrany inny program.
    Załączniki:
    • Jak prawidłowo ustawić programator w pralce Zanussi Pocket 400X? programator1.png (368.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18126836
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3677
    Z rozpisu programów na pokrętle programatora wynika, że kolega miał ustawiony program K i pralka powinna pobrać środek piorący z przegrody 2. Włącz program piorący taki w którym pralka ma pobrać detergent z przegrody 2, uchyl nieco szufladę i obserwuj czy detergent jest pobierany z przegrody 2. Prawdopodobnie programator steruje za pomocą linki stalowej zaworem w dozowniku detergentów i możliwe, że ów zawór nie jest prawidłowo sterowany i komora 2 nie jest zasilana wodą, ale to tylko moja hipoteza, którą należy zweryfikować.
  • #5 18128666
    jollif
    Poziom 2  
    Dzięki, zmyliło mnie to, że program który wybrałem pokrywał się ze wskazaniami na tarczy. Jak ustawić.. Chcemy np. program D więc bez wciskania kręcimy pokrętłem i ustawiamy kropkę pokrętła na literę D, następnie wciskamy pokrętło z kropką na tej literze i kręcimy w prawo ustawiając pogrubioną kreskę (w zależności od programu) na czerwoną kreskę niezamalowaną i następnie pociągamy pokrętło do siebie i program zaczyna lecieć i działa jak powinno.

P.S do moderatorów, temat niewiele wnosi i można go usunąć.
REKLAMA