logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zaprogramować bramę BENINCA tak żeby ja zatrzymać w połowie otwierania

kanczuga 22 Sie 2019 22:37 1554 6
REKLAMA
  • #1 18130280
    kanczuga
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam Proszę mi pomóc dodałem dwa piloty BENINCA TO.GO 2 WV 2 kanały co centralki proszę napisać jak zaprogramować piloty lub w centralce tak abym mógł w czasie otwierania w połowie skrzydeł je zatrzymać wciskając dowolny guzik na pilocie (dodam że wcześniej miałem taką funkcję tyko coś pomieszałem,)
  • REKLAMA
  • #2 18130397
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 947
    To nie jest wina pilotów lecz włączonej funkcji "osiedlowej" w centrali. W związku z tym powinieneś podać model nie pilotów lecz centrali sterującej. Możesz ewentualnie zamieścić fotografie centrali.
    Opcja druga to po identyfikacji centrali znalezienie w sieci instrukcji do niej i wyłączenie ww funkcji.
  • REKLAMA
  • #3 18130754
    kanczuga
    Poziom 2  
    Jak zaprogramować bramę BENINCA tak żeby ja zatrzymać w połowie otwierania

Jak mozesz to proszę cię abyś mnie poinstruować krok po kroku
    Dziękuję z góry
  • REKLAMA
  • #4 18130938
    Marek J.
    To jest centrala Heady.
    Wchodzisz w menu Logika i zmieniasz parametr IBL z On na Off.
    Instrukcja poniżej.
    Załączniki:
    • Beninca HEADY.pdf (712.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 18131031
    kanczuga
    Poziom 2  
    Witam Udało się połowicznie zatrzymuje się ale zaraz wraca do zamykania chciałbym aby po prostu się zatrzymała
  • Pomocny post
    #6 18131620
    Marek J.
    Ale namieszałeś :D
    No to jeszcze raz.
    Wchodzisz w menu Logika i zmieniasz parametr PP z On na Off.
  • #7 18132672
    kanczuga
    Poziom 2  
    Śliczne dzięki kolego jesteś Wielki, wszystko działa jak należy jeszcze raz dziękuję.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o sposób programowania pilotów BENINCA TO.GO 2 WV, aby umożliwić zatrzymanie bramy w połowie otwierania. Odpowiedzi wskazują, że problem może wynikać z włączonej funkcji "osiedlowej" w centrali Heady. Aby to naprawić, należy zmienić parametry IBL i PP w menu Logika centrali na Off. Po dokonaniu tych zmian użytkownik potwierdza, że funkcja zatrzymywania działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA