logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić kabel serwisowy do Siemens C60? Schemat i zakup

mafii 17 Wrz 2005 19:09 1712 8
REKLAMA
  • #1 1826696
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Jak w temacie. Wiem że temat był poruszany kilka razy, ale nic mi nie pasuje. Mam kabel który chce przerobić i schemat (zamieszczony niżej). Kiedy rozbiore wtyczke to okazuje się że wychodzą z niej tylko 3 kabelki. Czyli lipa, może macie bardziej rozbudowany schemat. Potrzebny mi jest kabel serwisowy bo mam buczącego c60. Ewentualnie gdzie można kupić pewny i tani taki kabel. Pozdrawam
    Załączniki:
    • Jak przerobić kabel serwisowy do Siemens C60? Schemat i zakup kabelek_194.gif (7.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1826738
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Jeśli są tam trzy kable to prawdopodobnie jest to właśnie kabelek serwisowy. I prawdopodobnie nie jest to oryginalny kabelek dodawany do telefonów które to właśnie trzeba przerabiać.
    Poprostu sprawdź czy działa jako serwisowy.
  • REKLAMA
  • #4 1826767
    mafii
    Poziom 17  
    We FREIA :

COMM_LoadBoots : selected phone family is 13
    TTY_OpenCOMPort : opening COM1
    COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is powered on
    COMM_SendBoot : boot file is not accepted

naczytałem się że trzeba napiecie puścić, kabel przerabiać i teraz nie wiem, czego to jest wina.
  • Pomocny post
    #5 1826830
    norbi45
    Poziom 33  
    A masz przeciętegoTestPointa?, bo trzeba.
    Jak nie masz cięcia w tym telefonie to tego nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #6 1826861
    mafii
    Poziom 17  
    Czyli potrzebne jesty cięcie. Czyli taki kabel jest dobry skoro reaguje na program??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1826949
    norbi45
    Poziom 33  
    Kabel prawdopodobnie masz dobry.
    By postawić ten C60 Freią to musi być cięcie. jak to zrobić to poczukaj, bo było już o tym wielokrotnie.
    możesz sprawdzić czy ktoś już czasem nie zrobił tego cięcia. Patrz foto.
    Załączniki:
    • Jak przerobić kabel serwisowy do Siemens C60? Schemat i zakup c60.JPG (27.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #9 1833822
    norbi45
    Poziom 33  
    cenoley napisał:
    Witam.,dołożę coś od siebie.Zrobiłem c-60 w/g tego opisu ..bez cięcia TP.

Fajnie tylko jak to zrobisz skoro telefon się nie włącza i tylko buczy?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy przeróbki kabla serwisowego do telefonu Siemens C60 oraz schematu jego wykonania. Standardowy kabel serwisowy do C60 posiada trzy przewody: GND, RX i TX, co potwierdzają dostępne schematy i praktyczne realizacje. W przypadku telefonu, który „buczy” i nie uruchamia się poprawnie, konieczne jest wykonanie cięcia na tzw. TestPoincie (TP) w telefonie, co umożliwia prawidłową komunikację i uruchomienie bootloadera za pomocą programu FREIA. Kabel z trzema żyłami jest wystarczający, jednak bez odpowiedniego cięcia TP nie uda się przeprowadzić serwisu. W sieci dostępne są instrukcje i zdjęcia pokazujące, jak wykonać to cięcie. Alternatywnie, można zakupić gotowy kabel serwisowy, jednak ważne jest, aby był on zgodny z wymaganiami C60 i obsługiwał odpowiednie sygnały. Przykładowe źródła schematów i opisów znajdują się na stronach siemensinfo.pl oraz siemensiak.pl.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA