logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips lattego ep2231/40 - Stukanie podczas pracy ekspresu

Kasiazeta 27 Sie 2019 20:40 6867 3
REKLAMA
  • #1 18138311
    Kasiazeta
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Proszę o pomoc.Kilka dni temu kupiłam ekspres Philips lattego ep 2231/40.Podczas spinania mleka z ekspresu wydobywa się równy głośny stukot.Podczas opróżniania zużytej kawy również słychać jakby zacięcie, mocne stuknięcie.Czy ktoś posiada taki ekspres?Czy każdy tak pracuje?W serwisie Pani powiedziała,że serwis musi się ustawić...Nie bardzo w to wierzę ponieważ mam wrażenie,że odgłos ze środka dotyczy wytwarzania pary do spieniania mleka.Jednak brzmi bardzo dziwnie jak na ekspres do kawy.Bedę bardzo wdzięczna za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18138499
    Ginulfi
    Poziom 20  
    Ocena: 176
    Podczas wytwarzania pary, pompka pracuje cyklicznie, mniej-więcej w sekundowych odstępach, dawkując niewielkie porcje wody do bojlera. Można to odebrać jako stukanie, chociaż jest to odgłos normalnej pracy ekspresu. Jeżeli serwis słysząc te odgłosy nie stwierdził, że odbiegają od normy. Można przyjąć, że wszystko jest OK.
  • REKLAMA
  • #3 18320834
    Lisio7
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Kasiazeta napisał:
    Proszę o pomoc.Kilka dni temu kupiłam ekspres Philips lattego ep 2231/40.Podczas spinania mleka z ekspresu wydobywa się równy głośny stukot.Podczas opróżniania zużytej kawy również słychać jakby zacięcie, mocne stuknięcie.Czy ktoś posiada taki ekspres?Czy każdy tak pracuje?W serwisie Pani powiedziała,że serwis musi się ustawić...Nie bardzo w to wierzę ponieważ mam wrażenie,że odgłos ze środka dotyczy wytwarzania pary do spieniania mleka.Jednak brzmi bardzo dziwnie jak na ekspres do kawy.Bedę bardzo wdzięczna za pomoc.

Witam,
    Czy udało się Pani rozwiązać problem? Od tygodnia jestem posiadaczem ekspresu Philips serii 500 i mam taki sam problem z tym stukaniem przy spienianiu młaka. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
  • #4 19714029
    Dragondevil
    Poziom 2  
    Ocena: 12
    Witam czy problem jest rozwiązany kupiłem dzisiaj ekspres i mam ten sam problem stukanie pukanie jakby z bloku wszystko robi normalnie tylko jak podaje mleko to jest problem z tym
REKLAMA