logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Panasonic TX-58AX800e - brak fonii i wizji TV, AV, jest pasek informacyjny

birut 28 Sie 2019 18:49 1161 3
REKLAMA
  • #1 18139824
    birut
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Od pewnego czasu brak wizji i fonii w TV, nie przełącza żadnych AV . Oglądam z Tunera Orange po HDMI, wew. tuner SAT oraz DVB-T2 też nie działa, natomiast włącza się pasek informacyjny oraz działa mikrofon. Z początku po kilku próbach wyciągnięcia wtyczki z sieci zaskoczył i do końca dnia działał, tak było przez 5 dni. W tej chwili już te sztuczki nie pomagają, myślę że to coś z modułem AV (TNPH11002A), nie przełącza sygnałów na ekran.
    Po włączeniu pilotem zielona dioda pali się bardzo jasno, po 1 minucie nieco przygasa a po następnej minucie pali się jeszcze słabiej. Czy takie moduły są dostępne, a może błąd w zasilaczu?
    Czy pomoże ktoś.
  • REKLAMA
  • #2 18141786
    birut
    Poziom 21  
    Panasonic TX-58AX800e - brak fonii i wizji TV, AV, jest pasek informacyjny
    I co teraz, skoro wszystko OK
    Znalazłem SM.
    \Internet działa, jak odepnę kabel sieciowy Ethernet to zielona dioda lekko mocniej się pali i na pasku informacyjnym mam aktualną pogodę.
    Po resecie Głos"-" i "menu" (chociaż SM mówi coś innego) TV szukał kanałów, włączył się przewodnik i już myślałem że wszystko OK do zakończenia ustawiania programów, niestety czarny ekran. Jest jedna różnica, teraz na Stand-By LED pali się na czerwono, poprzednio na pomarańczowo. Myślę że układ Input jest cały czas w Stand-By. Być może że jakiś przekaźnik się skleił, bo poprzednio włączanie pilotem powodowało klik przekaźnika a teraz tego nie słychać.
  • REKLAMA
  • #3 18147304
    birut
    Poziom 21  
    Jeszcze jedna uwaga, kiedy odpinam krótki kabelek HDMI łączący moduły HE-Board z A-Board, potem włączę TV to zadziała przez kilka takich powtórzeń ale po kilkunastu godzinach wyłączenia TV ponownie obrazu nie ma. O dziwo TV bez modułu HEVC działa, t. z. też jest problem z wizją ale jak zaskoczy to normalnie wszystko OK. Czyli jednak Main Board uszkodzony mimo zgłaszania uszkodzonego HE, jak na obrazku powyżej.
REKLAMA