logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić laser KSM213CCM w odtwarzaczu SONY CDP-C661?

razetom 18 Wrz 2005 00:15 2457 4
REKLAMA
  • #1 1827543
    razetom
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie mam prośbę o poradę. Ponieważ nie za bardzo znam się na tym a chciałbym spróbować wymienić laser w moim odtwarzaczu CD. Proszę mi powiedzieć jakie musze spełnić procedury? Napęd to SONY CDP - C661 a kupiony przeze mnie laser to model KSM213CCM. Będę zobowiazany za pomoc. Szczerze mówiąc jeśli to nie jest bardzo trudne to chciałbym sam naprawić to ze względu na satysfakcję :)
  • REKLAMA
  • #2 1829334
    netoperek2
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam.
    Na forum duzo razy był poruszany taki temat,ale:nowy laser ma zwore z cyny którą musisz usunąć;wstawić laser do napędu;wystartować i w razie kłopotów wysterować.Jeśli nie czujesz się na siłach to daj to komuś z doświadczeniem.Ale kombinuj...Doświadczenie sie rodzi na błędach.
    Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • #3 1829426
    razetom
    Poziom 11  
    Dzieki za wskazówkę ale jak się wysterowywuje laser? I ponoć jest tryb serwisowy w modelach jak w niego wejść? Bo podpowiadają mi że może to sprawa rozkalibrowania się lasera. Od razu mówię jestem zielony w te sprawy ale uparty :)
  • REKLAMA
  • #4 1829484
    fredpostrach
    Poziom 28  
    Ocena: 107
    ta 213 jest juz skalibrowana niemusisz jej stroic jezeli grzebienie ci pasuja bo to roznie bywa to smiało wstawiasz i smiga po rozlutowaniu tej zwory oczywiscie a trybu serwisowego do tego modelu niema.
  • #5 1829529
    razetom
    Poziom 11  
    A to jeszcze większe dzięki:) i ostatnie pytanie ponieważ w Soniaku jest KSS 213B a ja nabyłem KSS213 C no i ta cała podstawka jest inna inne ma troszkę rozstawy. Czyli trzeba wymontować środek i przerzucić?

Dodano po 2 [godziny] 28 [minuty]:

Dziękuję Serdecznie za pomoc. Wymieniłem DZIAŁA!! :D Pozdrawiam
REKLAMA