logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać nowe klucze do tunera Skymaster DX22 FTA po resetowaniu ustawień?

darek2505 19 Wrz 2005 22:13 4206 4
REKLAMA
  • #1 1832628
    darek2505
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    WITAM.MAM TUNER SKYMASTER DX22,KTÓRY JAKIEŚ:cry: DWA MIESIĄCE TEMU MIAŁ WGRANE NOWE OPROGRAMOWANIE.WSZYSTO BYŁO OKI DOPUKI NIE ZMIENILI KODÓW.ŻEBYM NIE ZGUBIŁ INSTRUKCJI OBSŁUGI. (WGRYWANIA NOWYCH KLUCZY OD GOŚCIA KTÓRY MI TO PRZERABIAŁ)ZACZĄŁEM MIESZAĆ W MENU TAK ŻE PRZEZ PRZYPADEK WCISNĄŁEM PRZYWRÓĆ USTAWIENIA POCZĄTKOWE CZY COŚ TAKIEGO.OD TAMTEGO CZASU NIE PRÓBOWAŁEM WGRAĆ NOWYCH KLUCZY BO NIE WIEM W CO WEJŚĆ I JAK TO ZROBIĆ ŻEBY JE ZAKODOWAĆ.PROSZĘ O POMOC.POZDRAWIAM DAREK.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1833184
    km_serwis
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    Najpierw musisz sprawdzic jaka glowica siedzi w srodku
    jesli 0194 to przerabiasz go jak dsr6000, jesli 0184 to szukac w dziale comsat "comsat z 184" a jezeli jeszcze inna to nie da sie nic zrobic
  • REKLAMA
  • #3 1834148
    darek2505
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    Witam i dziękuje za odpowiedż.Głowica jest 194 i menu w nim jest wgrane nowe tzn:tło jest zielone inne niż nabyłem go w oryginale czyli po przeróbce.Problem tkwi że mam tylko kanały nie kodowane nie zabardzo się oriętuję na której stronie mogę znależć klucze i jak je wgrać do tunera i czy będzie chodziło po tym jak zrobiłem usztawienia początkowe.(w co weść żeby je wklepać).Mam jeszcze jedno pytanie czy do podłączenia do kompa wystarczy zwyły przewód RS232?PZDR Darek.
  • REKLAMA
  • #4 1835702
    KozubSoft
    Poziom 2  
    Też mam tuner SkyMaster DX22 FTA. Jeśli ktoś posiada więcej informacji to proszę na PW przesłać info.
  • #5 1836100
    km_serwis
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    Odpalamy program ApplicationLoader, wybieramy File>>Connect i trzymając wciśnięty przycisk \/ (!na tunerze!) włączamy tunka do prądu. Po wyświetleniu komunikatów o poprawnym połączeniu klikamy na ikonę "Upload data from PC to STB" i wskazujemy plik "Weaksoft_FTA_1pC_09022005.urt" Po zakończeniu procesu flashowania czekamy jeszcze na komunikat "terminating services" i dopiero wtedy odłączamy tuner od prądu.
    Następnie musimy wgrać listę kanałów. Odpalamy program "ChannelEditor", wybieramy File>>Open i wskazujemy plik "lista_dsr6000_11_02_2005.bin". Teraz wybieramy ikonę Transfer Data i przytrzymując przycisk channel \/ na tunerze włączamy go do prądu. Po wgraniu listy kanałów odłączamy tuner od prądu
    Kolejną czynnościa jaką musimy wykonać to wgranie pliku "patch_05022005.bin". Odpalamy program "Weaksoft1.6.0" i z menu wybieramy Process>>Upload Patch i wskazujemy plik "patch_05022005.bin" a następnie znów trzymając wciśnięty przycisk channel \/ na odbiorniku włączamy do prądu. Po odczekaniu kilku chwil i zakończeniu flashowania w tym samym progu wybieramy z menu File>>Open i wybieramy plik "keys.bin". Po wskazaniu pliku odłączamy tuner od prądu i trzymając przycisk channel \/ na tunerze ponownie włączamy go do prądu. Po wgraniu kluczy odłączamy tuner od prądu i możemy go używać !!
    UWAGA !!! PACZKA TVN DZIAŁA TYLKO Z PROVIDIERA CYFRA !!! PS. Calosc od Munek2000 http://dvb-board-pl.com/ tu poszukaj wiecej
REKLAMA