WITAM.MAM TUNER SKYMASTER DX22,KTÓRY JAKIEŚ DWA MIESIĄCE TEMU MIAŁ WGRANE NOWE OPROGRAMOWANIE.WSZYSTO BYŁO OKI DOPUKI NIE ZMIENILI KODÓW.ŻEBYM NIE ZGUBIŁ INSTRUKCJI OBSŁUGI. (WGRYWANIA NOWYCH KLUCZY OD GOŚCIA KTÓRY MI TO PRZERABIAŁ)ZACZĄŁEM MIESZAĆ W MENU TAK ŻE PRZEZ PRZYPADEK WCISNĄŁEM PRZYWRÓĆ USTAWIENIA POCZĄTKOWE CZY COŚ TAKIEGO.OD TAMTEGO CZASU NIE PRÓBOWAŁEM WGRAĆ NOWYCH KLUCZY BO NIE WIEM W CO WEJŚĆ I JAK TO ZROBIĆ ŻEBY JE ZAKODOWAĆ.PROSZĘ O POMOC.POZDRAWIAM DAREK.
Najpierw musisz sprawdzic jaka glowica siedzi w srodku
jesli 0194 to przerabiasz go jak dsr6000, jesli 0184 to szukac w dziale comsat "comsat z 184" a jezeli jeszcze inna to nie da sie nic zrobic
Witam i dziękuje za odpowiedż.Głowica jest 194 i menu w nim jest wgrane nowe tzn:tło jest zielone inne niż nabyłem go w oryginale czyli po przeróbce.Problem tkwi że mam tylko kanały nie kodowane nie zabardzo się oriętuję na której stronie mogę znależć klucze i jak je wgrać do tunera i czy będzie chodziło po tym jak zrobiłem usztawienia początkowe.(w co weść żeby je wklepać).Mam jeszcze jedno pytanie czy do podłączenia do kompa wystarczy zwyły przewód RS232?PZDR Darek.
Odpalamy program ApplicationLoader, wybieramy File>>Connect i trzymając wciśnięty przycisk \/ (!na tunerze!) włączamy tunka do prądu. Po wyświetleniu komunikatów o poprawnym połączeniu klikamy na ikonę "Upload data from PC to STB" i wskazujemy plik "Weaksoft_FTA_1pC_09022005.urt" Po zakończeniu procesu flashowania czekamy jeszcze na komunikat "terminating services" i dopiero wtedy odłączamy tuner od prądu.
Następnie musimy wgrać listę kanałów. Odpalamy program "ChannelEditor", wybieramy File>>Open i wskazujemy plik "lista_dsr6000_11_02_2005.bin". Teraz wybieramy ikonę Transfer Data i przytrzymując przycisk channel \/ na tunerze włączamy go do prądu. Po wgraniu listy kanałów odłączamy tuner od prądu
Kolejną czynnościa jaką musimy wykonać to wgranie pliku "patch_05022005.bin". Odpalamy program "Weaksoft1.6.0" i z menu wybieramy Process>>Upload Patch i wskazujemy plik "patch_05022005.bin" a następnie znów trzymając wciśnięty przycisk channel \/ na odbiorniku włączamy do prądu. Po odczekaniu kilku chwil i zakończeniu flashowania w tym samym progu wybieramy z menu File>>Open i wybieramy plik "keys.bin". Po wskazaniu pliku odłączamy tuner od prądu i trzymając przycisk channel \/ na tunerze ponownie włączamy go do prądu. Po wgraniu kluczy odłączamy tuner od prądu i możemy go używać !!
UWAGA !!! PACZKA TVN DZIAŁA TYLKO Z PROVIDIERA CYFRA !!! PS. Calosc od Munek2000 http://dvb-board-pl.com/ tu poszukaj wiecej