logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy tarczę do Evolution R210SMS można ostrzyć lub zastąpić inną?

haker999 10 Paź 2019 22:16 1938 1
REKLAMA
  • #1 18212624
    haker999
    Poziom 14  
    Ocena: 66
    Witam przygarnąłem ukośnice Evolution R210SMS , do naprawy był włącznik ale to już ogarnięte. Do testów przeciąłem parę paneli podłogowych wszystko ok nawet ładnie tnie. Docelowo chciałbym jej używać do przycinania listew aluminiowych oraz cienkich listew metalowych. Czy oryginalną tarcze można ostrzyć ? Jeżeli nie to czy można założyć coś innego ? Widziałem pierścienie redukcyjne jednak nie wiem jak to w praktyce. Oryginalna tarcza trochę kosztuje a nie wiem jaką ma żywotność, ta co jest założona też ma swój wiek a nie wiem co było cięte...
    Dotychczas używałem nożyc lub szlifierki kątowej, nie ukrywam że ukośnica ułatwiła by mi prace.
  • REKLAMA
  • #2 18212798
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2027
    Tarcze z Wapienicy (GLOBUS) są dobrej jakości, ale tarcze widiowe do cięcia metalu na sucho tanie nie są. Można nieco zaoszczędzić, gdy zamiast tarczy do materiałów twardych lub pełnych profili kupi się takę np. do cięcia aluminium o grubości poniżej 3 mm. Zwracaj też uwagę na maksymalną prędkość dopuszczoną dla danej tarczy.
REKLAMA