logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyciek wody z tyłu pralki Mastercook PTDE-1246 BIO podczas wirowania

Wielki sam 12 Paź 2019 10:39 1311 7
REKLAMA
  • #1 18214619
    Wielki sam
    Poziom 2  
    Leci woda z tyłu za bębnem, ale tylko podczas wirowania, daję foto tego otworu wylotu wody, ktoś jakieś porady?

Wyciek wody z tyłu pralki Mastercook PTDE-1246 BIO podczas wirowania Wyciek wody z tyłu pralki Mastercook PTDE-1246 BIO podczas wirowania
  • REKLAMA
  • #2 18214920
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18215611
    Wielki sam
    Poziom 2  
    Na drugim zdjęciu widać otwór wylot nie wiem co to jest do czego służy ale podczas wirowania leci tamtędy woda
  • REKLAMA
  • #5 18217510
    qwazarpl
    Poziom 20  
    Ocena: 270
    @-Robo-

No ten otwór.
    Załączniki:
    • Wyciek wody z tyłu pralki Mastercook PTDE-1246 BIO podczas wirowania 1570991522023.JPEG (7.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 18218181
    Wielki sam
    Poziom 2  
    Tak dokładnie dziękuję koledze chyba to jest komora kondensacyjna tak nie wiem nie znam się, ale tamtędy leci woda podczas wirowania.
  • #7 21151316
    mikmik
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Mam wersję PTD-1346 i taki sam problem. Cieknie z tego miejsca gdyż budowa jest podobna. Co to jest.
  • #8 21151532
    MarcinRKl
    Poziom 30  
    Ocena: 338
    Witam, to jest coś w rodzaju odpowietrzenia czy może odparowania wody (jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi).
    Element ten jest zakrzywiony, coś w rodzaju syfonu, jakby tam miała się gromadzić woda, potem odparować ale pod obudowę, co dla mnie byłoby złym pomysłem.
    Łączy się z górną częścią obudowy bębna, może przeciekać na uszczelce.
    Górna część tego elementu ma dwa otwory, jeden otwór jest chyba do odparowania, znajduje się na tej płaskiej górnej części obudowy bębna, jeśli przeciek jest z kołnierza, to może tam spłynąć. Drugi otwór jest w środku obudowy bębna, jeśli tamtędy woda się dostaje, to nie wiem z jakiego powodu gdyż taki był zamysł, by ten otwór tam był.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Mastercook PTDE-1246 BIO, polegający na wycieku wody z tyłu urządzenia podczas wirowania. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące lokalizacji wycieku, wskazując na otwór wylotowy, który może być częścią komory kondensacyjnej lub odpowietrzenia. Inni użytkownicy, posiadający podobne modele, potwierdzają występowanie tego samego problemu. Zwracają uwagę na możliwość nieszczelności uszczelki lub nieprawidłowego działania elementu, który może gromadzić wodę i odparowywać ją. Wskazówki dotyczące identyfikacji konkretnej części oraz potencjalnych przyczyn wycieku są również omawiane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA