Witam
Jako iż do konca roku bedzie podlaczany do mnie swiatlowod, to planuje troche pozmieniac okablowanie w domu
Narazie w domu jest router ale chce dodac do niego switch
W domu bedzie podlaczenie do sieci bezprzewodowe i przewodowe wiec router musi byc
W pokoju nr 1 bedzie switch i router
Pokoj nr 1 bedzie wyposazony w gniazka 2x rj45
Pokoj nr 2 bedzie mial takie same gniazdka
I teraz pytanie jak to wszystko podlaczyc by dobrze i bezproblemowo dzialalo,
Mam plan aby gniazdka rj45 z pokoju nr 1 polaczyc z gniazdkami rj45 z pokoju nr 2 (oczywiscie kable beda poprowadzone w listwach przypodlogowych)
Nastepnie do gniazdka w pokoju nr 1 wpiac kable od switcha, aby internet w gniazkach w pokoju nr 2 byl,
Router narazie zostaje stary -300mbs do czasu podlaczenia swiatlowodu
Czy kabel wan mam podlaczyc do routera i pierwszy port routera polaczyc z pierwszym portem switcha aby wszystko dzialalo?
Nie chce niepotrzebnie obciazac routera, gdyz w przyszlosci pojawia tez sie takie gniazdka w innych pokojach,
Pozdrawiam
Jako iż do konca roku bedzie podlaczany do mnie swiatlowod, to planuje troche pozmieniac okablowanie w domu
Narazie w domu jest router ale chce dodac do niego switch
W domu bedzie podlaczenie do sieci bezprzewodowe i przewodowe wiec router musi byc
W pokoju nr 1 bedzie switch i router
Pokoj nr 1 bedzie wyposazony w gniazka 2x rj45
Pokoj nr 2 bedzie mial takie same gniazdka
I teraz pytanie jak to wszystko podlaczyc by dobrze i bezproblemowo dzialalo,
Mam plan aby gniazdka rj45 z pokoju nr 1 polaczyc z gniazdkami rj45 z pokoju nr 2 (oczywiscie kable beda poprowadzone w listwach przypodlogowych)
Nastepnie do gniazdka w pokoju nr 1 wpiac kable od switcha, aby internet w gniazkach w pokoju nr 2 byl,
Router narazie zostaje stary -300mbs do czasu podlaczenia swiatlowodu
Czy kabel wan mam podlaczyc do routera i pierwszy port routera polaczyc z pierwszym portem switcha aby wszystko dzialalo?
Nie chce niepotrzebnie obciazac routera, gdyz w przyszlosci pojawia tez sie takie gniazdka w innych pokojach,
Pozdrawiam