Hmmmm właśnie myślałem o krańcówkach w zamkach .
A czy lampki w drzwiach i w kabinie zapalają się za każdym razem czy to dzień czy wieczór?
Sprawdzając teraz to nie zapalają mi się lampki ani kontrolka na otwartych drzwi na tablicy...
Andrzej umarł? Raczej nie do końca czasem jest ok...
Czy oświetlenie wewnątrz kabiny posiada jakiś czujnik zmierzchowy?
Sprawdzając w dzień i nic się nie świeci nawet kontrolka informacyjna o otwartych drzwiach.
Panowie problem tkwi w zamku kierowcy.
Blokując zamek ręcznie lampki w drzwiach jak i również sygnalizacja włączonych świateł działa, zapewne krańcówka do wymiany .
Jestem ciekaw czy od strony pasażera również występuje krańcówka, poruszając ręcznie zamkiem nie ma żadnej reakcji.
✨ Użytkownik zgłasza problem z brzęczkiem włączonych świateł oraz szybkim gaszeniem światła w kabinie w VW Polo 1.4 TDI z 2002 roku. Odpowiedzi sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzone krańcówki w zamkach drzwi, a także moduł komfortu, który odpowiada za działanie oświetlenia i brzęczyka. Użytkownik zauważa, że lampki w drzwiach oraz kontrolka otwartych drzwi nie działają, co potwierdza, że problem może tkwić w zamku kierowcy. Wskazano na konieczność wymiany krańcówki oraz sprawdzenia działania zamka pasażera. Wygenerowane przez model językowy.