Witam.
Mój laptop to asus k555l, windows 10, sterowniki system etc. aktualne.
Telewizor to Sony Bravia 32p3000.
W momencie podłączenia przez kabel hdmi obu urządzeń, telewizor nie wyświetla obrazu/dźwięku, pojawia się jedynie komunikat brak synchronizacji.
Wejście hdmi w Sony jest bez zarzutu, mam konsolę i śmiga.
Natomiast w opcjach "urządzenia hdmi" nie znajduje ani laptopa, ani konsoli.
Laptop wykrywa telewizor, natomiast opcja duplikuj nie zmienia nic, ciągle czarny ekran na sonym.
Próbowałem zmieniać kable, wejścia, ręcznie zmieniać duplikowanie ekranu na inne, zmieniałem częstotliwość odświeżania w ustawieniach grafiki (59/60 tylko dostępne), zmieniałem rozdzielczości, końcowo chciałem ustawić samodzielnie 1366/768/50hz i wtedy ujrzałem komunikat "przekroczono maksymalną przepustowość dla rozdzielczości niestandardowej"
Ma ktoś pomysł jak poradzić sobie z tym problemem?
Mój laptop to asus k555l, windows 10, sterowniki system etc. aktualne.
Telewizor to Sony Bravia 32p3000.
W momencie podłączenia przez kabel hdmi obu urządzeń, telewizor nie wyświetla obrazu/dźwięku, pojawia się jedynie komunikat brak synchronizacji.
Wejście hdmi w Sony jest bez zarzutu, mam konsolę i śmiga.
Natomiast w opcjach "urządzenia hdmi" nie znajduje ani laptopa, ani konsoli.
Laptop wykrywa telewizor, natomiast opcja duplikuj nie zmienia nic, ciągle czarny ekran na sonym.
Próbowałem zmieniać kable, wejścia, ręcznie zmieniać duplikowanie ekranu na inne, zmieniałem częstotliwość odświeżania w ustawieniach grafiki (59/60 tylko dostępne), zmieniałem rozdzielczości, końcowo chciałem ustawić samodzielnie 1366/768/50hz i wtedy ujrzałem komunikat "przekroczono maksymalną przepustowość dla rozdzielczości niestandardowej"
Ma ktoś pomysł jak poradzić sobie z tym problemem?