logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskiwanie hasła do Onet po usunięciu ciasteczek w Firefoxie

blaadee man 29 Paź 2019 18:17 5751 7
REKLAMA
  • #1 18246669
    blaadee man
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Witam, mam pewien problem z zalogowaniem się do poczty na Onet.pl. Jakieś pół roku temu przyszedł mi meil od onetu że moje hasło jest słabe i żeby je zmienić używając dużych. małych liter i cyfr. Hasło zmieniłem dodałem cyfry i duże litery i wszystko było ok bo przez pół roku logowałem się z automatu, niestety po usunięciu plików cookie i ciasteczek już nie mogę się zalogować, nie pamiętam dokładnie hasła. Nie miałem ustawionego alternatywnego adresu ani sms. Czy ktoś wie może czy po wykasowaniu ciasteczek na Firefoxie gdzieś można znaleźć to hasło ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18246894
    blaadee man
    Poziom 12  
    Tylko że w danych profilowych jak imię i nazwisko data urodzenia to pisałem na pałę i już tych danych także nie pamiętam, tylko adres imeil.
  • REKLAMA
  • #4 18246910
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2031
    A czy miałeś "Alternatywny adres" na tej poczcie? Jeżeli tak to możesz odzyskać w ten sposób.
  • REKLAMA
  • #5 18246922
    blaadee man
    Poziom 12  
    Nie miałem nic, ani SMS, konto założone jakieś 12 lat temu. Pamiętam tylko stare pierwsze hasło, ale po zmianie bo było za słabe niestety nie pamiętam dokładnie jakie jest teraz. Wykasowałem ciasteczka w firefoxie i amen, z historii przeglądarki bo nie jest wykasowana od pół roku też nie da się wejść.
  • #6 18246940
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2031
    No to chyba będzie kaplica. Tak na marginesie. Niestety jak się nie podaję danych do zapamiętania tylko
    blaadee man napisał:
    Tylko że w danych profilowych jak imię i nazwisko data urodzenia to pisałem na pałę i już tych danych także nie pamiętam
    to należało by się zabezpieczyć w sposób jak radzą na poczcie. Ja też mam fikcyjne dane ale je pamiętam, i mam też alternatywny adres, bo nie chcę podawać swojego nr telefonu dla SMS.
    P.S. a korzystałeś może z jakiegoś programu pocztowego?
  • #7 18246954
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1040
    Hasła to nie są w cookies, tylko w specjalnym rejestrze haseł. Wejdź w ustawienia firefoxa i sprawdź "dane logowania i hasła" tam masz listę wszystkich haseł, wyszukaj w tabeli domenę poczty i odczytaj hasło. Jeśli czyściłeś przeglądarkę permanentnie (hasła też) no to już ich nie ma.
  • #8 18246970
    blaadee man
    Poziom 12  
    Niestety nie ma tam bo niechcący też tam kasowałem wszystko z tej tabeli bo nie mogłem się zalogować do YT bo wyskakiwał jakiś błąd logowania i to właśnie przez to wykasowałem wszystko. Po wykasowaniu wszystkiego oprócz histori do YT da się zalogować ale straciłem hasło do poczty na onecie, Jak gdzieś jest to w plikach windowsa albo nie wiem już sam.

Edit, nie korzystałem z żadnych programów pocztowych i na reszcie urządzeń jakie mam czyli tel. w przeglądarkach nie dawałem żeby zapamiętano dane logowania, tylko na stacjonarnym komputerze w domu i tylko na firefoxie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z zalogowaniem się do poczty na Onet.pl po usunięciu ciasteczek w przeglądarce Firefox. Po zmianie hasła na silniejsze, nie pamięta go dokładnie, a nie ustawił alternatywnego adresu e-mail ani SMS do odzyskiwania. Odpowiedzi sugerują wypełnienie formularza na stronie pomocy Onet oraz sprawdzenie ustawień Firefoxa w celu odzyskania hasła, jednak użytkownik przypadkowo usunął wszystkie zapisane dane logowania. Wskazano, że hasła nie są przechowywane w ciasteczkach, lecz w rejestrze haseł przeglądarki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA