logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić nieoryginalne podgrzewanie siedzeń w Audi A3 8P?

Maksim969 30 Paź 2019 16:11 6318 5
REKLAMA
  • #1 18248476
    Maksim969
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam, mam założone przez poprzedniego właściciela nieoryginalne podgrzewanie siedzeń w a3. Poprzedniej zimy włącznik nie zawsze chciał działać, czasami trzeba było mocnej przywalić ale zawsze udało się go włączyć. W tym roku nie odpowiada on wcale, przekładałem przycisk z 2 siedzenia to samo, nic. Po włączeniu zapłonu kontrolka ogólna zapala się jednak nie da się włączyć żadnego z 3 trybów. Jakieś pomysły? Co sprawdzić? Dodam, że wszystkie kable siedzą sztywno we wtyczce.
    Jak naprawić nieoryginalne podgrzewanie siedzeń w Audi A3 8P? Jak naprawić nieoryginalne podgrzewanie siedzeń w Audi A3 8P? Jak naprawić nieoryginalne podgrzewanie siedzeń w Audi A3 8P?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18249012
    Martin Wójcik
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Banał leć po kablu może bezpiecznik. Też robię na warsztacie a bezpiecznik może być gdzieś na kablu bo raczej sprawdziłeś te w "skrzynce" opryskaj to dodatkowo jakimś kontakt s a jak nie to Miernik i sprawdź czy prąd ma "przejście" może druciki w podgrzewaniu już nie za bardzo
  • REKLAMA
  • #3 18249107
    Maksim969
    Poziom 2  
    Jutro wyjmę fotel i przelece wszystko po kolei, dzięki za rade.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18249227
    Martin Wójcik
    Poziom 10  
    Na warsztatach często widzę te bezpieczniki gdzieś pod plastikami bo jest wygodniej montujacemu i tylko on o nim wie brawo on że w ogóle montuje ów bezpiecznik na kabel bo chroni to przed pójściem z dymem auta ale głupio że ukryty. Miernik w Castorama żeby taką mate grzejącą sprawdzić kupisz za ok 15 PLN tania china ale wystarczy leć na Symbol diody, jak zero odzewu to po grzaniu sprawdzaj w kostce idącej do grzania (fotela) ale za przełącznikiem

Dodano po 39 [minuty]:

Żeby nie rozbierać kokpitu sprawdź gdzie są wpiete kable zasilania o ile są bo mogą iść od akumulatora bezpośrednio do foteli,lub zapalniczki albo ktoś wpioł się w zwiazlę (kabli) niestety musisz dokonać diagnostyki lecz szczerze chcę Ci zaoszczędzić czas jak będzie Pan sprawdzać od fotela do akumulatora zapewne znajdzie Pan usterki ale tyle tych plastików... Lepiej miernikiem szukać. Powiedzmy że do aku są podpięte niebieskie kable idą przez kokpit i do foteli to lepiej sprawdzić przejście z akumulatora do (przed) foteli czy jest tam napięcie. Uwaga bo karoseria w nowych samochodach jest minusem (masą) można zwarcie zrobić (w starszych +) minus gdzie bądź do metalu plus po kablu chyba że minus idzie kablem gdzieś od akumulatora ehh proszę pisać... Być może blachostka i życzę szybkiego znalezienia przyczyny
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18290463
    Martin Wójcik
    Poziom 10  
    I co tam szanowny Panie? Pomyślałem że dobrze też będzie sprawdzić ten drugi włącznik. Jak działa w drugim fotelu to prawie można być pewnym że w pierwszym powinien działać, ale może mieć inne wyjścia pinów.
  • #6 18292060
    Maksim969
    Poziom 2  
    Ogólnie to włączniki sprawdziłem i nic, instalacja poprowadzona jest w sposób który nadaje się do wyrzucenia i włożenia od nowa bo trochę tam druciarsko ;p więc odpuściłem temat i po prostu jak będę miał pieniądze i czas to poprowadzę wszystko od nowa i wymienię maty
REKLAMA