Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co to za wtyk i przejść na chinche?

pr0 21 Sep 2005 21:33 1185 4
    pr0
    Level 11  
    Witam... chciałbym zwrócić się do was o pomoc

jak się nazywa wtyk-złącze w cd-rom spotykane najczęściej (kabelek przesylający dzwięk audio) nie wiem jak to mozna prościej wytłumaczyć poprostu takie mały płaski wtyk z 4pinami?

no więc przy mojej karcie tv występują 3 takie gniazda małe (nie na śledziu) czerwone to wyjście audio, białe-nie wiem:(, zółte to wejscie video na którym mi zależy bo moja kamera analogowa posiada tylko wyjście sygnału na chinche więc jak mam wpiąc te chinche skoro w karcie tv wejscie jest nie na chinch tylko to takie malutkie jak w cd-romie
    thomas__1
    Level 23  
    Podaj model karty lub zrób fotkę. Bez tego nie bardzo rozumiem o co chodzi. Domyślam sie że chcesz zgrywać obraz i dźwięk z kamery na kompa. Dźwięk możesz podłączyć do karty dźwiękowej (wejście liniowe) a obraz to zależy właśnie od karty TV.
    pr0
    Level 11  
    Karta Medion TV-Tuner 7134 na chipsecie Philips: SAA7134HL ma ona tylko wejscie tv-ant i fm-ant normalnie w śledziu ale posiada ona także wyjście audio i wejście video (wejścia takie jak w cd-romie audio). Teraz chcialbym aby z tej karty tv był słyszalny dzwięk więc połącze to takim przewodem jak cd-rom(wyjście czerwone na karcie) a jak będzie z wejściem video gdybym chciał zgrać sygnał z kamery analogowej która ma 2xchinche? bo wejscie video (zółte) jest takie samo jak audio od cd-romu.... kurde jak teraz podłaczyć 2x chinch z kamery.??? pomożecie?

aha tutaj jest zdjęcie tej karty
    http://allegro.pl/show_item.php?item=64471915
    asdfghjklq
    Level 13  
    taki wtyk się raczej nie nazywa. musisz kupić po prostu w sklepie elektronicznym coś podobnego - mają na 100%
    penkiel
    Level 11  
    białe gniazdo na karcie jest wejsciem sygnału audio stereo masa 2 srodkowe,dwa skrajne sygnał audio, żółte wejcie video 1,2 sygnał wejscia video , 3-masa,4 s-video