logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Garmin nuvi 760 -restart - awaria podczas próby odblokowania

PIOTRŚ 24 Lis 2019 23:28 1167 11
REKLAMA
  • #1 18299558
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam
    mam prośbę o podpowiedz jak przywrócić ustawienia fabryczne w nawigacji Garmin nuvi 760,
    problem pojawił się podczas samodzielnej próby odblokowania i wgrania nowszej mapy Garmin 2019
    nawigacja miała mapę z 2008 roku. Sposób z dotykaniem prawego dolnego rogu wyświetlacza nie działa,
    dodatkowo nawigacja przestała być widoczna przez komputer.
  • REKLAMA
  • #2 18300141
    vaczak
    Poziom 22  
    Ocena: 138
    Witam
    Oglądaj tutaj: Link
  • REKLAMA
  • #3 18303309
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Dzięki ale to nie rozwiązuje problemu.
  • #4 18303883
    vaczak
    Poziom 22  
    Jest to opisane w mojej propozycji, ale jest tutaj wyraźnie widoczne
    https://www.youtube.com/watch?v=Hh9DGc4g6tY

Przed włączeniem dotknij nowej prawej strony ekranu w dolnej części i trzymaj to tam palca
    Włącz urządzenie i przytrzymaj palca w prawym dolnym rogu ekranu - 20-30 sec i urządzenie ładuje się, wskazując na możliwość (Erase all user data No - Yes)
  • #5 18307626
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Cześć,dzięki za podpowiedź ale znam taką możliwość , niestety nie reaguje na taki wariant .
  • #6 18307773
    vaczak
    Poziom 22  
    Cześć
    Jeszcze jeden pomysł
    Kalibracja może być niepoprawna, więc możesz chcieć dotykać kilku obszarów powierzchni małymi krokami
  • REKLAMA
  • #7 18309618
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Nic z tego , ostatnie 4 godziny nie przyniosły pozytywnego rozwiązania.
  • #8 18309876
    vaczak
    Poziom 22  
    Cześć
    Przepraszam za twoją porażkę. Przepraszam, nie mam więcej rozsądnych pomysłów.
  • REKLAMA
  • #9 18310581
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Cześć , a ja znalazłem jeszcze taki pomysł :
    "Oto jak naprawić 760, gdy brakuje przerażającego oprogramowania systemowego. Najtrudniejszą częścią jest uruchomienie go w trybie USB.
    # 1. Wyłącz urządzenie i odłącz od sieci
    # 2. Umieść palec na środku ekranu. (Nie w rogu)
    # 3. Przesuń przycisk zasilania do pozycji zablokowanej (prawej)
    # 4. Gdy urządzenie jest wyłączone i trzymając palec na środku, podłącz kabel USB.
    # 5. Po pobraniu pliku oprogramowania układowego z Garmin kliknij go, aby go rozwinąć.
    # 6. Przeciągnij plik rgn na plik aktualizatora, który powinien przenieść oprogramowanie układowe do urządzenia.
    # 7. Zachowaj ten plik jako kopię zapasową aktualizacji oprogramowania układowego.

Są to kroki, przez które przeprowadzi Cię Garmin, starając się tylko zaoszczędzić czas."
  • #10 18310975
    vaczak
    Poziom 22  
    Dobry plan, dobry pomysł, Jeśli się powiedzie, gratulacje, jeśli nie, jestem podekscytowany ...
  • #11 18313068
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Niestety nie pomogło,nawigacja do kosza,co ciekawe nawet "stare wygi " na GARNIAKU nie dały rady z takim przypadkiem.Zamykam temat.
  • #12 18313076
    PIOTRŚ
    Poziom 10  
    Niestety nie pomogło,nawigacja do kosza,co ciekawe nawet "stare wygi " na GARNIAKU nie dały rady z takim przypadkiem.Zamykam temat.

Dodano po 1 [minuty]:

Problem nie został rozwiązany,nikt nie dał sobie z nim rady. A niby prozaiczny przypadek.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z nawigacją Garmin nuvi 760, która przestała być widoczna przez komputer po nieudanej próbie odblokowania i aktualizacji mapy do wersji z 2019 roku. Metoda przywracania ustawień fabrycznych poprzez dotykanie prawego dolnego rogu ekranu nie działa. Użytkownicy sugerują różne metody, w tym kalibrację ekranu oraz uruchomienie urządzenia w trybie USB, aby zainstalować oprogramowanie układowe. Niestety, żadna z zaproponowanych metod nie przyniosła rezultatu, co doprowadziło użytkownika do decyzji o porzuceniu nawigacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA