logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Flash8.ocx w IE po instalacji Flash Playera 8 - jak naprawić?

pawchyla 22 Wrz 2005 13:37 1197 4
REKLAMA
  • #1 1839709
    pawchyla
    Poziom 2  
    Po zainstalowaniu Flash Playera 8 niektóre aplikacje (np. menu na stronie) choć były zrobione we Flashu 8, wyświetlają się, lecz po pewnym czasie wyskakuje bład, nawet nie ma numeru, tylko że Flash8.ocx . nie wiem co zrobić. Błędów we plikach *swf i kodzie na stronie nie ma bo działa wszystko w firefoksie... cóż. Licze na waszą pomoc.
    P.
  • REKLAMA
  • #2 1839845
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Czy zainstalowane są najnowsze Macromedia Flash Player i Shockwave Player? Czy podczas zapisu plików *.swf ustalane były tryby zgodności ze starszymi wersjami playera?

Czy odnośnik w swflash.inf jest zapisany poprawnie? (...\Macromed\Flash\Flash8.ocx)

Pozdrawiam Lt.
  • REKLAMA
  • #3 1839964
    pawchyla
    Poziom 2  
    Dzięki za zainteresowanie,

Juz mówie:
    zainstalowane są najnowsze (bo ze strony MAcromedi) wersje playera (r22) i Szokłejva. Chociaż, nie wiem do końca, bo jak sprawdziłem wersję pliku flash8.ocx to jest 8,0,2,2. Ale jak sprawdziłem wersje pliku flash.ocx to pokazuje versje 7,0,0,cos tam w kazdym razie 7. Nie wiem czy tak powinno być? Przy instalowaniu 8 najpierw odinstalowałem 7. Podczas zapisu nie ustalałem żadnych zgodności bo chyba nie zauwazyłem takiej opcji (korzystam z Flash Prof 8). Co do odnośnika w swflash.inf to jest w nim poprawny adres, tylko nie wiem czy sam plik powininen leżeź w Downloaded Program Files? Nie jestem doświadczonym programistą, wiec wybaczcie niewiedze. Szybko sie ucze.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1840047
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Ok więc sprobuj zrobić tak:

Podczas zapisu (publikacji) wejdź w menu "Publish Settings" i wybierz w polu Version opcję Flash Player 7 Ustawiając opcję Action Script na Action Script 2.0.

Pozdrawiam Lt.
  • #5 1840081
    pawchyla
    Poziom 2  
    Słuchaj... robiłem i tak.. nie wiele to pomogło.. po prostu po dłuższej chwili wywaliło błąd. Nie bardzo moge zczaić od czego to zależy. Mam ze 10 guzików, i błąd wysakuje losowo nie po kliknięciu w konkretny guzik. Czasem działa dłużej. ale na pewno pojawia sie w momencie kliknięcia. poniżej actscr od guzików wszędzie stosuje taki sam.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    m41.onRollOver = function() { clearInterval(id);}
    m41.onRollOut = function() { id = setInterval(chowaj, 2000); }
    m41.onPress = function() { getURL("../content.php?sub=138"); }

m42.onRollOver = function() { clearInterval(id);}
    m42.onRollOut = function() { id = setInterval(chowaj, 2000); }
    m42.onPress = function() { getURL("../dynamik.php?n=nbp_arch"); }
    --------------------------------------------------------------------------------------
    gdzie m41, m42 to guziki.
    Pozdrawiam
REKLAMA