logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować błąd E007 w drukarce Canon 6016?

tygellin 22 Wrz 2005 15:17 1116 4
REKLAMA
  • #1 1839983
    tygellin
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    Witam! Trafił mi się taki wynalazek do naprawy. Wiem, że to kod folii. Ale może ktoś podpowie, czy się to jakos kasuję w kodach, na płycie itp. Ewentualnie jak ustawic to badziewie.:D
  • REKLAMA
  • #2 1840148
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam.
    Tego typu błąd powinien się skasować po usunięciu uszkodzenia samoczynnie(wyłącz i włącz kopiarke).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1840452
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Po obu stronach mocowania rolki napinającej folię masz plastikowe ramiona napinacza i kilka dziurek w blasze obudowy musisz tak ustawić ramiona aby folia nie zjeżdżała, na poczatek zwolnij je zupełnie i ustaw ostrożnie ręcznie błąd powinien zniknać, a potem napinaj tak aby listwa grzewcza i rolka prowadzaca były do siebie równoległe.

Dodano po 1 [minuty]:

folia musi przesłaniac czujnik optyczny od strony napędu
  • REKLAMA
  • #4 1840783
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Po zamknięciu maszyny zazębia się napęd utrwalania (folii) z napędem głównym. Sprawdź to.
  • #5 1843700
    tygellin
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    No Panowie Canonowcy nie popisaliście się. Problem był w czujniku który ustawia folię w odpowiednim położeniu. Ramię czujnika niby chodziło normalnie, ale nie raz żle czujnik wskazywał. Zrobiłem banalną rzecz ( przyciemniłem farbą piór czujnika), śmiga. Druga sprawa kasowanie kodu. Niestety trzeba go skasować, tak jak wcześniej myślałem. Na płycie jest dipswitch do resetowania. Temat zamykam. Machina masz punkty.:|
REKLAMA