logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Monitor nie widzi PC - Działający monitor nie widzi PC na innym się włącza.

Biolo99 30 Lis 2019 09:50 483 6
REKLAMA
  • #1 18310377
    Biolo99
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam, mam w domu monitor który działa normalnie z starym kompem a z nowym PC nie, nie wyświetla obrazu jest czarny ekran PC działa wszystko się kręci chodź nie ma głosu startu Windowsa przy podłączonych głośnikach, sprawdzałem przez VGA na starym PC bo stary PC nie ma wejscia HDMI więc tylko VGA i działa a na nowym prze kabel vga, hdmi nie od razu pomyślałem że coś nie tak z tym nowym PC ale jednak nie u kolegi sprawdzaliśmy na jego monitorze i wszystko działa, wszystkie podzespoły działają. Mój Monitor może nie super nowy ale też nie stary czy do tych nowych PC muszą być lepsze monitory? Bo już zdurniałem :)

Nowy PC : geforce rtx 2060 6gb, intel core i7-9700k, 8gb ddr, 256 gb PCle SSD, 2tb hdd, 600w, Windows 10 bardzo proszę o pomoc

Monitor Samsung s24d340h
  • REKLAMA
  • #2 18310398
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18310406
    Biolo99
    Poziom 3  
    Tak podłączałem do wejścia do karty i do płyty głównej jest to samo "brak sygnału"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18310408
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 18310421
    Biolo99
    Poziom 3  
    Tomequ123 napisał:
    Wyjmij całkowicie kartę graficzną, podłącz do płyty głównej, zresetuj BIOS i włącz.

Już to zrobiłem wczoraj, odłączyłem kartę graficzna wtedy na monitorze wyskoczył napis "rebot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press key" oraz zresetowałem biosa przez Clrmos1 po wmontowaniu z powrotem grafiki jest to samo brak sygnału.
  • Pomocny post
    #6 18310425
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18310574
    Biolo99
    Poziom 3  
    Tomequ123 dziękuje Ci za poświęcony czas, problem został rozwiązany i był dość błachy, slot hdmi w nowym PC był tak umiejscoany że mój "gruby kabel" hdmi nie łączył dobrze chodzi mi tu o końcówkę niedociskała dobrze kupiłem nowy kabel HDMi i wszystko działa jak należy, pozdrawiam serdecznie!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z monitorem Samsung s24d340h, który działał z jego starym komputerem, ale nie wyświetlał obrazu z nowego PC z kartą graficzną GeForce RTX 2060. Po kilku próbach, w tym podłączeniu do płyty głównej i resetowaniu BIOS-u, problem został rozwiązany. Okazało się, że kabel HDMI był źle podłączony z powodu jego grubości, co uniemożliwiało prawidłowe połączenie. Po wymianie kabla HDMI monitor zaczął działać poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA