logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SILVERCREST® Wielofunkcyjny - Przebicie prądu

dziany9 04 Gru 2019 10:19 879 2
REKLAMA
  • #1 18318789
    dziany9
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam w domu sieć dwużyłową L/N, po podłączeniu do gniazdka urządzenia "SILVERCREST® Wielofunkcyjny robot kuchenny 1000 W z funkcją Wi-Fi", jest na nim przebicie 130 V (standardowa kontrolka również świeci), po sprawdzeniu samego gniazdka jest OK, na N nie wykazuje praktycznie żadnych napięć.
    Zmostkowałem uziemienie z przewodem N i przebicia już nie ma, co jest logiczne, ale moje pytanie to:
    czy to jest normalne że nowe urządzenie ma takie przebicie ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18318854
    grzeskk
    Poziom 35  
    Ocena: 729
    Nie jest to przebicie a wynik zastosowania filtru pojemnościowego na zasilaniu urządzenia. To urządzenie jeżeli posiada wtyczkę z wejściem na "bolec" to należy tylko do takiego gniazdka podłączyć, oczywiście gniazdko musi mieć ten "bolec" odpowiednio podłączony do instalacji.
  • #3 18319105
    dziany9
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    grzeskk napisał:
    Nie jest to przebicie a wynik zastosowania filtru pojemnościowego na zasilaniu urządzenia. To urządzenie jeżeli posiada wtyczkę z wejściem na "bolec" to należy tylko do takiego gniazdka podłączyć, oczywiście gniazdko musi mieć ten "bolec" odpowiednio podłączony do instalacji.

Tak też później podłączyłem, bardzo dziękuję za pomoc :)
REKLAMA