logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamek szyfrowy bluetooth w aplikacji - co potrzebuje wiedziec by go napisac

belkocik 17 Sty 2020 19:18 558 2
REKLAMA
  • #1 18409423
    belkocik
    Poziom 6  
    Ocena: 23
    Cześć. Chcialbym napisać program który będzie obslugiwał taki zamek szyfrowy w aplikacji roboremo poprzez bluetooth w jezyku BASCOM (zdjecie w zalaczniku).
    Na poczatku przypisalem w aplikacji akcje po nacisnieciu przycisku oraz ustawilem id diody. Napisalem program sugerujac sie innymi zamkami szyfrowymi ale bazujacych na klawiature 4x4 i pobierajacej znaki przez funkcje getkbd(). Lecz ta funkcja nie zadziala w moim przypadku. Mozecie mi doradzic co moge zrobic inaczej, co robie zle itd.? A zapomnialem, ze kod ma byc zapisany w pamieci eeprom.
    Dzialanie programu: po wpisaniu poprawnego kodu zostanie zaswiecona dioda led.
    Kod: VB.net
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
    Załączniki:
    • Zamek szyfrowy bluetooth w aplikacji - co potrzebuje wiedziec by go napisac 82384320_587198638512268_7442134960447684608_n.jpg (31.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 18413299
    belkocik
    Poziom 6  
    Ocena: 23
    bart-projects napisał:

Za bardzo mi nie pomoglo, nie znam za bardzo skladni bascoma, ale dziekuje za zaangazowanie :) Chodzi mi o to w jaki sposob mialbym przesylac dane z aplikacji roboremo np. naciskajac przycisk button1, button2 itd do zmiennej code aby pozniej je porownac z mycode.
REKLAMA