logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Quad Bashan 200 nie ładuje akumulatora, silnik nie gaśnie po wyjęciu kluczyka

smardze123 30 Sty 2020 00:48 2646 3
REKLAMA
  • #1 18436623
    smardze123
    Poziom 7  
    Witam. Mam problem z moim quadem, a mianowicie brak ładowania , wymieniony regulator napięcia, cewki i dalej to samo , światła świecą do momentu aż się akumulator nie wyłauje. Do tego jescze po przekręceniu i wyciągnięciu kluczyka silnik nie gaśnie, ale tak jakby całą elektryka się wyłącza , świateł nie można włączyć licznik gaśnie ( może to coś ma z tym związek ). Przeszperałem tematy, ale zazwyczaj problem rozwiązywał się po wymienieniu cewek/regulatora napiecia.
  • REKLAMA
  • #2 18436674
    daroka14
    Poziom 26  
    Ocena: 137
    smardze123 napisał:
    świateł nie można włączyć licznik gaśnie
    sugeruje to, że gdzieś jest zwarcie. Wcześniej było dobrze i się samo popsuło czy w takim stanie kupiłeś?
  • REKLAMA
  • #3 18437686
    smardze123
    Poziom 7  
    Ja go mam od nowości, było dobrze i w końcu padło, z początku nie zwracaliśmy na to uwagi, jeżdżony głównie w dzień po działce to nawet świateł się nie używało, prądu brał tylko na rozrusznik żeby odpalić, czyli akumulator trzymał wtedy stosunkowo długo, teraz dłuższe trasy są robione i to w nocy bo w dzień czasu nie ma i jednak niespodzianki typu gaśnięcie świateł bo akumulator padł nie są zbyt miłe.
  • #4 18438260
    daroka14
    Poziom 26  
    Ocena: 137
    Sprawdź czy po odpięciu akumulatora silnik zgaśnie?
REKLAMA