logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki PC do gier typu GTA V, Wiedźmin i obsługi Photoshopa wybrać? Do 4500 zł.

zawadzkic4 18 Lut 2020 18:41 489 7
REKLAMA
  • #1 18478978
    zawadzkic4
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Witam, szukam kogoś kto dobrze zna się na składaniu komputerów stacjonarnych i kto pomoże w dobraniu jak najlepszych części. Potrzebuję złożyć komputer, który będzie używany do programów typu photoshop ale też do gier. Jeśli chodzi o nie chodzi nie musi to być najwyższych lotów. Powiem tak, jakby GTA 5 i wiedźmin poszły na najniższych albo ewentualnie średnich było by w pytke. Dziękuje z góry i czekam na odpowiedzi. :)
  • REKLAMA
  • #2 18478999
    Stever2
    Poziom 29  
    Ocena: 53
    Jaki posiadasz budżet? Z systemem czy bez?
  • REKLAMA
  • #3 18479100
    zawadzkic4
    Poziom 9  
    Wybacz nie napisałem tego, z systemem I do 4000 w ostateczności 4500.
  • #4 18480170
    tuco27
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam, proponuję taki zestaw :
    Link - ten sklep jest przykładowy, w różnych sklepach można części wyrwać trochę taniej np:Link, i sprzęt poskładać samemu
  • REKLAMA
  • #5 18480720
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 18481892
    zawadzkic4
    Poziom 9  
    Generalnie komputer będzie skladany dla dziewczyny która nie jest osobą grającą w niewiadomo jakie gry. Wiedźmin pewnie będzie się na nim znajdował jednak patrzymy też na takie programy jak photoshop. Nie znam się na Tym jednak prosiłbym o wzięcie ich pod uwagę jeżeli w ogóle jest taka potrzeba bo może się okazać ze dobry komputer do gier jest tak samo dobry do obróbki zdjęć I działania na tablecie graficznym bez problemów. Mam tez jedno pytanie, a może bardziej porównanie procesorów Intel i amd tak samo jak kart graficznych dla nich zalecanych. Nvidia o ile się nie mylę, nie wiem jakie karty są dla amd. Czy te dwie marki bardzo się od siebie różnią? Pytam ponieważ jakiś czas temu doszły mnie słuchy o tym że amd jest dobrym tańszym zamiennikiem dla oponenta jednak szybciej sie przegrzewa I zacina. Nie wiem dlatego pytam.
  • REKLAMA
  • #7 18481976
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 18482083
    tuco27
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Dysk HDD oczywiście że na dane , 512 GB z SSD może być niewystarczające , taki HDD można zakupić później jak zacznie brakować miejsca.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w doborze komponentów do komputera stacjonarnego, który ma obsługiwać gry takie jak GTA V i Wiedźmin 3 oraz programy graficzne jak Photoshop, w budżecie do 4500 zł. W odpowiedziach sugerowane są różne zestawy, w tym procesory AMD Ryzen 1600AF oraz karty graficzne RX 5700 i 5700XT. Podkreślono, że dobry komputer do gier może również dobrze radzić sobie z obróbką zdjęć. Dyskusja porusza również różnice między procesorami Intel i AMD oraz zaleca dodanie dysku HDD dla większej przestrzeni na dane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA