logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Focursite scarlett solo nie działa direct monitoring

neta870 24 Lut 2020 18:40 870 2
REKLAMA
  • #1 18491246
    neta870
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, Proszę o pomoc z interfejsem. Nie działa mi osłuch na słuchawkach wokalu. Slyszę podkład, mam włączoną funkcję direct monitoring, dioda sie pali ladnie pieknie na zielono, ale wokalu nie slychac. Nagrywam na audacity. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co trzeba przestawić/ ustawić? W załączniku screen z programu audacity
    Załączniki:
    • Focursite scarlett solo nie działa direct monitoring 20200224_183722_hdr.jpg (3.25 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Focursite scarlett solo nie działa direct monitoring audacity screen.JPG (210.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18491712
    nagrywamy.com
    Poziom 31  
    Ocena: 108
    Jeżeli tak wyglądają ustawienia interfejsu, to być może jest za niskie wzmocnienie. Musisz je ustawić tak, żeby było odpowiednio wysokie, ale bez przesady - bez przesterowania. W związku z tym za głośne w słuchawkach to nie będzie, czyli ślad z podkładem musi w audacity być dość mocno sciszony. Po drugie w audacity nie ma śladu wokalnego do nagrywania ;)
  • #3 18493493
    neta870
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję :) wszystko działa :):):)
REKLAMA