logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zwiększyć prędkość pobierania w Opera GX i Steam?

Krvmik 24 Lut 2020 19:51 6753 8
REKLAMA
  • #1 18491382
    Krvmik
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam,
    Zawsze gdy pobierałem pliki, gry itd. na przegladarce Opera GX i platformie Steam towarzyszyła mi prędkość Max 5.2 mb/s, a gdy nagle dzisiaj pobieram program z Microsoft Store' przy prędkości 30 MB/S. Jak zrobić tak aby, tak samo było na przegladarce i na innych platformach? ( Na speedtest.net Mbps max 40.28 )
    Na przeglarce Opera GX ustawiłe limit na 25mb/s czyli, najwięcej ile się da ustawić. Na innych przegladarkach występuje ten sam problem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18491391
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18491405
    Krvmik
    Poziom 6  
    A Jak transmituje na serwis YouTube z programu OBS? Też nic z tym nie zrobie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18491450
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 18491486
    Krvmik
    Poziom 6  
    Tak, ethernet.
  • Pomocny post
    #6 18491497
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18491527
    Krvmik
    Poziom 6  
    A Co z steam? Steam nie ma takich limitów bo, mój znajomy ma podobny internet i pobiera w 25mb/s
  • #8 18491534
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 18491544
    Krvmik
    Poziom 6  
    Wszystko zależy od przegladarki, tylko serwera, skąd idzie plik

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zauważył, że prędkość pobierania w przeglądarce Opera GX i na platformie Steam wynosi maksymalnie 5.2 MB/s, podczas gdy z Microsoft Store osiąga 30 MB/s. Inni uczestnicy dyskusji wskazali, że prędkość pobierania zależy głównie od serwera, z którego pliki są pobierane, a nie od samej przeglądarki. Użytkownik próbował ustawić limit prędkości w Operze GX na 25 MB/s, ale problem występuje również w innych przeglądarkach. Wspomniano również o transmisji na YouTube z programu OBS, sugerując, że mogą istnieć ograniczenia związane z tymi platformami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA