logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd bramy Omega 500, jak podłączyc odbiornik NANO2?

arekmlody 25 Lut 2020 12:43 2823 7
  • #1 18492715
    arekmlody
    Poziom 2  
    Dzień dobry.
    Mam pytanie dotyczące napędu bramy omega 500. Zgubiłem piloty i chce zainstalować w tym napędzie odbiornik nano 2 i zaprogramować nowe piloty. Jak mam podłączyć ten odbiornik z napędem aby było dobrze. W odbiorniku nano2 jest wyjście NO - co tam podłączyć. W napędzie mam coś takiego jak na zdjęciu
    Załączniki:
    • Napęd bramy Omega 500, jak podłączyc odbiornik NANO2? screenshot_20200225-121511.png (706.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 18492810
    Workszop
    Poziom 15  
    Ocena: 34
    Jeden z zacisków foto, a drugi do start. Użyj zworki i zewrzyj na chwilę te zaciski brama powinna wystartować. Odbiornik będziesz musiał jeszcze zasilić.
  • #3 18499523
    arekmlody
    Poziom 2  
    czy po podłączeniu nano 2 multi powinna się świecić dioda i jak programować pilota.
  • #5 18501111
    yarpen86
    Poziom 25  
    Ocena: 146
    Witam,

Zwarcie zacisku foto (zwartego do plusa) oraz start, nie spowoduje ruchu napędu tylko jego uszkodzenie. Start należy zewrzeć z minusem aby uruchomić napęd.

Pozdrawiam.
  • #6 18501160
    Workszop
    Poziom 15  
    Ocena: 34
    yarpen86 napisał:
    Zwarcie zacisku foto (zwartego do plusa) oraz start, nie spowoduje ruchu napędu tylko jego uszkodzenie. Start należy zewrzeć z minusem aby uruchomić napęd.

To są styki bez napięciowe więc nic się nie uszkodzi. Jeżeli jest założona zworka na foto to plus jest zwarty do masy także zwarcie dowolnego zacisku foto ze złączem start będzie zwarciem do masy.

Moderowany przez Marek J.:

Nie będzie zwarcia jak plus jest zwarty z minusem? Ech.. Człowiek uczy się całe życie. Opatentujesz to? :D
    3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• #7 18501190
    yarpen86
    Poziom 25  
    Ocena: 146
    W tym modelu foto nie jest zwierane do masy tylko do plusa, natomiast złącze start należy zewrzeć z minusem... tak jest opisane w instrukcji, rzeczy z poza instrukcji jak ktoś sobie życzy to proszę bardzo, ale na własną odpowiedzialność.
    Będę też wdzięczny za wyjaśnienie mi co w tym przypadku rozumie Pan pod pojęciem "styki bez napieciowe"

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o podłączenie odbiornika NANO2 do napędu bramy Omega 500 po zgubieniu pilotów. Odpowiedzi sugerują, aby podłączyć jeden zacisk do zasilania oraz drugi do zacisku start, z zaleceniem użycia zworki. Wskazówki dotyczą również prawidłowego zwarcia zacisków, aby uniknąć uszkodzenia napędu. Dodatkowo, podano linki do instrukcji oraz dokumentacji, które zawierają szczegółowe informacje na temat podłączenia i programowania nowych pilotów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA