logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja Dell Venue 7 3730 do Androida 5, 6 lub 7 - Jak?

Bambek 27 Lut 2020 11:26 3108 2
REKLAMA
  • #1 18496719
    Bambek
    Poziom 15  
    Ocena: 92
    Witam.
    Ostatnio wpadł mi w ręce tablet 7" marki dell, model venue 7 3730 już dość leciwy ale w fabrycznym stanie. Zainstalowana wersja androida to 4.4.2 i sprzęt nie znajduje żadnej aktualizacji. Sam producent już wg. informacji z sieci nie wydał już nowszej wersji androida dla tego modelu.

Wszystko działa jak trzeba ale chciałbym zapytać czy jest jakaś sztuczka na możliwość aktualizacji androida do wyższej wersji, 5 Lollipop, 6 Marshmallow, a może - czy aby się nie rozmarzyłem? - 7 Nougat?

Znalazłem filmiki o rotowaniu urządzenia ale nie trafiłem na konkretny poradnik aktualizacji androida do wyższej wersji. Czy jest możliwe wrzucenie nowszej wersji androida i jak ewentualnie będzie to najprostsze do zrobienia?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18496788
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Musisz szukać jakiegoś custom romu. Z tego co widzę, to raczej nic nowszego nie wgrasz do tego tabletu.
  • #3 18496900
    Bambek
    Poziom 15  
    Ocena: 92
    Tak i mi wychodzi z tego co poczytałem, że "nowych sprawności" ten tablet raczej nie nabierze. Custom romów też za bardzo nie ma na ten model, urządzenie nie miało potencjału rozwojowego. Poza tym nie chciał bym go "uceglić" tablet jest jak nówka i śmiga zadziwiająco sprawnie więc niech kula na tym sofcie co ma.
    Dziękuję.
REKLAMA