logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi Note 7 wyłącza się po wyjęciu z wody - co robić?

kers124 01 Mar 2020 00:55 4872 1
  • #1 18502423
    kers124
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Cześć, niestety telefon wpadł mi do wody może gdzieś na 1.5s. Na początku może jakies 30/40 min wszystko było ok a potem sam się wyłączył teraz gdy go włączam to włącza się normalnie i sam wyłącza się po ok 5 sekundach po włączeniu. Działa normalnie można wpisać pin itp. Gdy podłączyłem go do ładowania działa normalnie bez zarzutów itp lecz gdy odłączę go od zasilania momentalnie się wyłącza i dalej po włączeniu po 5s się wyłącza. Czy ktoś wie co mogło się stać i co mogę zrobić? Teraz odstawiłem go wyłączonego do suchego miejsca. Z górki dziękuje pozdrawiam.
  • #2 18502434
    Bractwo Smoka
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Super fachowcem nie jestem.
    Pasuje do przepięcia które idzie od źródła zasilania do telefonu ( w twoim przypadku bateria )
    Oczywiście po drodze mogą być też różne przepięcia
    No to tak, jak telefon wpadł ci do wody, to woda mogła dostać na działającą płytkę pod napięciem.
    I jeśli miałeś dobre zabezpieczenia, to telefon to wyłapał, a potem dał popalić baterii.
    Propozycja ode mnie.
    Jeśli masz możliwość pożyczenia od kolegi, albo jeśli masz jakąś starą baterię, to zamień i sprawdź czy działa.
    Jeśli nie działa zamiana, to masz problem z telefonem i możliwe że trzeba wymienić parę podzespołów i wszystko wróci do normy.
    Oczywiście, koszty naprawy mogą przekroczyć wartość używanego telefonu i wtedy jest to nie opłacalne.
REKLAMA