logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

citroen c3 1.4 hdi - Citroen c3 1.4 hdi wymiana rozrządu i zapowietrzanie sie uk

jw2010 01 Mar 2020 09:52 5058 2
REKLAMA
  • #1 18502648
    jw2010
    Poziom 6  
    Ocena: 17
    Witam
    Miałem wymieniany rozrząd. Przy warsztacie samochód zapalił tak jak zawsze. W domu dopiero zobaczyłem, że karbowany wąż idzie nad przewodami paliwowymi zamiast pod i jest złamany kawałek zielonego elementu widocznego na zdj.
    Później po 12 godz. zapalił i zgasł, a za drugim razem dodałem gazu, dlatego nie zgasł. W ciągu dnia zapalał już normalnie.
    W tej chwili problem z zapalaniem jest już cały czas, nie tylko po dłuższym staniu, dłużej kręci i jak tylko zapali, to zaraz zgaśnie, jeśli się nie doda gazu, a jeśli nawet jakimś cudem nie zgaśnie, to dziwnie chodzi, jakby ,,strzelał delikatnie powietrzem". Podczas jazdy wszystko jest ok.
    W przewodzie przezroczystym, paliwowym widać ogromne ilości piany.
    Czy przy demontażu tych przewodów, mogli coś tutaj uszkodzić, że samochód tak się zapowietrza, bo ręce mi już opadają?
    Z góry dziękuje za każdą pomoc i dobrą radę.
    citroen c3 1.4 hdi - Citroen c3 1.4 hdi wymiana rozrządu i zapowietrzanie sie uk
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 18502995
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4238
    Tak wychodzi. Podjedź do warsztatu który to robił powiedz żeby poprawili.
  • #3 18503436
    jw2010
    Poziom 6  
    Ocena: 17
    I tak zrobię, ale dopiero w środę. Myślałem, że może ktoś coś podpowie, co mogli sknocić, żebym coś wiedział.
REKLAMA