logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dobór karty graficznej, zasilacza i obudowy do AMD Ryzen 7 2700X i B450

qubix1998 01 Mar 2020 17:14 495 6
REKLAMA
  • #1 18503673
    qubix1998
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam
    składam komputer którego będe używał do monatarzu filmów, prac graficznych i oczywiście gier.
    Dobrałem już prawie wrzystkie komponenty i zastanawiam sie nad wyborem karty graficznej, zasilaczao oraz obudowy w przystępnej cenie zależy mi na cichej pracy tych podzespołów. Ktoś ma jakieś propozycje jak można ulepszyć wybrany przeze mnie sprzęt.
    I czy to będzie ze sobą kompatybilne bo na komputerach się po prostu nie znam.

AMD Ryzen 7 2700X
    Gigabyte B450 AORUS ELITE
    Crucial 8GB 3000MHz CL15 Ballistix Sport LT Gray
    te 2 ramy już posiadałem
    Kingston 8GB 1600MHz CL11
    Kingston 4GB 1333MHz CL9
    Czy taka obudowa jest kompatybilna z tym zestawem jeśli nie to znów, zależy mi na cichej pracy i przycisku zasilania od góry

SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18503829
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18504153
    qubix1998
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Tomequ123 napisał:
    Obudowa, którą wybrałeś jest ok.
    Płyta jest bardzo słaba, do zmiany.
    Zamiast 2700X wziąłbym 2700 i dobre chłodzenie, będzie dużo ciszej i chłodniej, a wydajność praktycznie taka sama.

RAMu który masz nie będzie się dało włożyć na płytę B450 (ani żadną inną nową).

Podaj jaki masz budżet NA CAŁY komputer.

4000zł
    zalezy mi też na wydajności, czy renderowanie filmów/zdjęć/streamowanie nie bedzie problemem
    a co do chłodzenia to jakie wybrać, celować bardziej w wodne czy też nie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18504176
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18504242
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik składa komputer do montażu filmów, prac graficznych i gier, z procesorem AMD Ryzen 7 2700X oraz płytą główną Gigabyte B450 AORUS ELITE. Poszukuje cichej karty graficznej, zasilacza i obudowy. Otrzymuje sugestie dotyczące zmiany płyty głównej na lepszą, a także rekomendacje dotyczące zasilacza Seasonic Focus Gold 450 oraz obudowy SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black. Użytkownik ma budżet 4000 zł i interesuje się wydajnością w renderowaniu oraz chłodzeniem, z opcją podkręcania procesora.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA