logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola One Vision po wymianie wyświetlacza - tylko logo Android One

SHOWFATALITY 01 Mar 2020 22:08 3345 4
REKLAMA
  • #1 18504483
    SHOWFATALITY
    Poziom 2  
    Witam. Wymieniłem wyświetlacz w Motoroli one vision (nie w serwisie, sam to zrobiłem) i mam teraz kłopot z Tym że uruchamia się normalnie wysietla sie napis "android one " i nic wiecej ekran czarny, wiem że uruchamia się całkiem gdyz po podłączeniu i odlaczeniu ładowarki jest dźwięk. Hard reset nie wchodzi też w grę gdyż menu nie pokazuję sie po kombinacji przycisków vol up i power oraz vol down i power. Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 18504529
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Można by spróbować sprawdzić jak się zachowuje telefon na starym. Może coś się dostało na wtyczkę / gniazdko, może wtyczką została uszkodzona lub elementy przy gnieździe na płycie głównej.
  • REKLAMA
  • #3 18504591
    SHOWFATALITY
    Poziom 2  
    staś pytalski napisał:
    Można by spróbować sprawdzić jak się zachowuje telefon na starym. Może coś się dostało na wtyczkę / gniazdko, może wtyczką została uszkodzona lub elementy przy gnieździe na płycie głównej.

Stary ekran martwy i wylany. Wydaje mi sie ze gdyby było cos uszkodzone nie pokazywało by sie nic a tak wyświetla prawidłowo ekran startowy "android one"
  • REKLAMA
  • #4 18504926
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Najlepiej podstawić inny LCD.
  • #5 18623887
    Krisinko
    Poziom 1  
    Prawdopodobnie uszkodzona płyta główna. Daj znać czy naprawiłeś jeśli nie to mogę odkupić na części
REKLAMA