logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S7 SM-G930F - Wgranie firmware XEO dla VoWiFi

macka2 09 Mar 2020 13:51 1560 3
REKLAMA
  • #1 18520340
    macka2
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.

Kiedyś bawiłem się we wgrywanie alternatywnych romów na starym Samsungu S Advance.
    Od paru lat mam S7 w brandzie DBT (kod CSC oprgramowania: DBT, aktywny kod CSC: DBT, dostępne kody CSC: <puste>).

Wszystko działa, ale od T-Mobile dostałem informację, że mogę używać VoWiFi, ale nie mam tych opcji w obecnym firmwarze (G930FXXS7SL9).

Przeczytałem na stronie T-Mobile PL, że muszę mieć ich wersję oprogramowania.
    Gdzieś indziej przeczytałem, że może być też wersja XEO. Potem sprawdziłem też na innym egzemplarzu z fabrycznym XEO i jest opcja VoWiFi.

Tak więc zamierzam sobie przez Odina wgrać najnowszą wersję XEO (G930FXXS7ETA4/G930FXEO7ETA1).
    Tylko ... czy jest to możliwe, skoro "dostępne kody CSC: jest puste? W sumie nie pokazuje też, że jest DBT. Czy ta operacja jest wykonalna i bezpieczna?
  • REKLAMA
  • #2 18520364
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Śmiało wgrywaj xeo, pamiętaj tylko, że wersja androida musi być taka sama lub wyższa.
  • REKLAMA
  • #3 18520380
    macka2
    Poziom 10  
    Tak, obie wersje to najświeższe wersje 8.0.0 Oreo
  • #4 18524590
    macka2
    Poziom 10  
    Przygotowania do wgrania nowego firmware zajęły parę godzin (backupy itp.), a samo wgrywanie zajęło trochę ponad 3 minutki.
    CSC zmieniło się ładnie na XEO, soft ma VoLTE i VoWiFi i wygląda, że działa wszystko OK.

Dzięki za potwierdzenie, że operacja jest możliwa i bezpieczna, reszta to trochę przygotowań i chwila strachu ;)
REKLAMA