logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Przy uruchamianiu wywala jakiś błąd, Nokia Lumia 735

artur1987-19 12 Mar 2020 00:17 504 6
REKLAMA
  • #1 18525428
    artur1987-19
    Poziom 3  
    Ocena: 32
    Witam. Mam problem z Nokią Lumią 735. Problem polega na tym, że przy włączeniu przyciskiem "power" i ładowaniu się systemu ukazuje się tylko niebieskie okienko, za chwilę znika, a pojawia się obraz z kropkami "spadającymi z góry na dół". Po chwili wszystko znika. Twardy reset robiony i dalej to samo. Był bym wdzięczny jak ktoś nakierował by mnie na usterkę i czy ktoś z państwa tutaj miał taką przypadłość. Czy najłatwiej i najlepiej kupić drugą płytkę.
    Załączniki:
    • 20200312_003915.mp4 (45.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18525649
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1437
    Trochę odbiegnę od tematu, nawet jeżeli kupisz druga płytkę, możesz mieć problem z zalogowaniem się do konta Microsoft. Wsparcie dla systemu Windows Phone nie istnieje.
  • REKLAMA
  • #3 18525784
    artur1987-19
    Poziom 3  
    staś pytalski napisał:
    Trochę odbiegnę od tematu, nawet jeżeli kupisz druga płytkę, możesz mieć problem z zalogowaniem się do konta Microsoft. Wsparcie dla systemu Windows Phone nie istnieje.

Nie da się tego ominąć sposobami coś jak np. "konto blokady google" ? Cos pozmieniać w ustawieniach menadzer telefonu
  • #4 18525837
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    artur1987-19 napisał:
    Nie da się tego ominąć sposobami coś jak np. "konto blokady google" ?

Tu nie ma co omijac, mobilny Windows nie jest juz wspierany a wszystkie uslugi zostaly wylaczone. Po prostu nie dodasz konta bo nic nie dziala.

Co do samego telefonu - nalezalo by zaczac od wgrania oprogramowania bo byc moze wystarczy. Osobiscie, takiej usterki nie widzialem.
  • REKLAMA
  • #5 18525922
    artur1987-19
    Poziom 3  
    Aha rozumiem dla formalności i zabawy to spróbuje tylko pobawić się wgranie nowego oprogramowania przez kabel usb, a jak nie da rady to telefon dołączy do reszty złomu. A po za tym co mi z niego jak usługi wyłączyli.
  • #6 18525936
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1437
    Tak jak wspomniałem i Kolega, wsparcie systemu zostało zakończone Microsoft nie wspiera i nie udostępnia wsparcia; ja też nie widziałem takiego zachowania jak na filmie.
    Próbować wgrać soft możesz, tylko sprawdź jaki masz RM pod klapką, bo były wersje single i dual SIM.
    P.S. sprawdź inny kabel, bo ten co jest na filmie wygląda jakby był uszkodzony.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Nokią Lumią 735, która przy uruchamianiu wyświetla niebieskie okno, a następnie obraz z kropkami, po czym wszystko znika. Twardy reset nie przyniósł rezultatu. Użytkownicy wskazują, że wsparcie dla systemu Windows Phone zostało zakończone, co może utrudnić logowanie do konta Microsoft. Sugerują wgranie nowego oprogramowania jako potencjalne rozwiązanie problemu. Po próbie fleszowania, użytkownik potwierdza, że usterka została naprawiona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA