logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości zmiany rozdzielczości na drugim monitorze

studentwpotrzebie 15 Mar 2020 20:18 1863 4
REKLAMA
  • #1 18533657
    studentwpotrzebie
    Poziom 2  
    Witam!
    Mam problem z podłączeniem drugiego (zewnetrznego) monitora do laptopa. Używałem już danego monitora do tego laptopa i wszystko bylo ok, aż do czasu gdy po prostu sama zmienila sie rozdzielczosc na 640x480 i nie ma sposobu aby ja zmienic. Mam najnowsze sterowniki, probowalem rowniez przez dedykowana aplikacje od karty graficznej, ustawiam na rozne i na ani jednej nie da sie zmienic. Pomocy ;(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18533958
    studentwpotrzebie
    Poziom 2  
    Sprawdzalem to samo...
  • REKLAMA
  • #4 18534888
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2416
    Podłączałeś tylko po HDMI czy po VGA też?
    Podaj model laptopa i pokaż zrzut ekranu z menedżera urządzeń z rozwiniętą zakładką z kartami graficznymi i monitorami.
    Podłącz też zewnętrzny monitor i skorzystaj z tej aplikacji: https://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm
    Zamieść zrzut z pozycji oznaczonych jako "Real-time" w okienku Display IDs.

Spróbuj jeszcze jednej rzeczy. Odłącz monitor od prądu (wyciągnij wtyczkę z gniazdka na kilka minut).
  • #5 18534904
    studentwpotrzebie
    Poziom 2  
    Podłączałem tylko pod HDMI Brak możliwości zmiany rozdzielczości na drugim monitorze Brak możliwości zmiany rozdzielczości na drugim monitorze
    Dodatkowo dodam, że podłączałem dwa różne monitory do tego laptopa i na obu stało się dokładnie to samo a gdy podłączyłem drugiego laptopa do tych monitorów to nie wykrywało ich
REKLAMA