logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [Problem] - Błąd Eksploratora Windows / Windows 7

giggsy_design 17 Mar 2020 21:05 570 5
REKLAMA
  • #1 18538615
    giggsy_design
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich użytkowników serwisu elektroda.pl.

Mój temat jest bardzo prosty, bo chodzi mi o błąd występujący w Eksploratorze Windows na systemie Windows 7 (64 bit), a mianowicie:

Nie wiem jak sobie poradzić z zakładką eksploratora windows, w którym widnieją katalogi i pliki w zakładce częste i nie mogę sobie poradzić z tym by przy eksploratorze windows nie wyświetlały się elementy, bym mógł jak się pojawiają je usunąć w każdej chwili tak jak z innych programów, w którym takie rzeczy się pojawiają. Cały problem widnieje na zdjęciu w załączniku, bo widnieje tam raz w nawiasie (2), a raz (3) i nie wiadomo co mogę z tym zrobić, bo mnie to denerwuje. Jak źle określiłem problem, to przepraszam.

Oto grafika z problemem:

[Problem] - Błąd Eksploratora Windows / Windows 7

Jestem na forum nowy i staram się dostosować do waszych wymogów.

Mam nadzieje, że będziecie dla mnie wyrozumiali i że przyjmiecie mój temat.

Jeśli będziecie w stanie mi pomóc, to będę wdzięczny.

Zastanawiam się tylko czy mogę to z pozycji rejestru ten problem usunąć czy w jakiś inny sposób.

Za odpowiedzi już z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
    Karol.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18539142
    giggsy_design
    Poziom 5  
    Dodaje te pliki, o których mówiłeś @Kolobos. Wszystko jest w załączniku.

additi..txt (32.72 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. frst.txt (23.18 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. shortc..txt (41.89 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Jak da radę pomóc, to będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18539309
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Tak jak pisalem wczesniej, utworzyles kolejne skroty:
    Shortcut: C:\Users\giggsy_design\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Eksplorator Windows (2).lnk -> C:\Windows\explorer.exe (Microsoft Corporation)
    Shortcut: C:\Users\giggsy_design\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Eksplorator Windows (3).lnk -> C:\Windows\explorer.exe (Microsoft Corporation)

Usun plik: C:\Users\giggsy_design\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Eksplorator Windows (3).lnk
    Zmien nazwe C:\Users\giggsy_design\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Eksplorator Windows (2).lnk na C:\Users\giggsy_design\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Eksplorator Windows.lnk

I tyle.
  • REKLAMA
  • #5 18540769
    giggsy_design
    Poziom 5  
    Dziękuję za pomoc @Kolobos. Rozwiązałeś mój problem. Szacun :). Brawa dla Ciebie, ale wiem, że to było bardzo proste. Zaś za chęci i poświęcony składam wielkie dzięki i godnie zamykam ten temat mnie interesujący.
  • #6 18540814
    giggsy_design
    Poziom 5  
    Dziękuję za pomoc @Kolobos. Rozwiązałeś mój problem. Szacun :). Brawa dla Ciebie, ale wiem, że to było bardzo proste. Zaś za chęci i poświęcony składam wielkie dzięki i godnie zamykam ten temat mnie interesujący.

Dodano po 10 [minuty]:

Problem w moim temacie pomógł mi rozwiązać kolega @Kolobos i on wszystko w swoim powyższym poście opisał, czyli należało z danego katalogu usunąć skróty do Eksploratora Windows i po sprawie. Proste, ale ja niestety nie wiedziałem gdzie tego szukać, a przy pomocy kolegi @Kolobos udało mi się ten problem rozwiązać za co mu serdecznie ponownie dziękuję.
REKLAMA