logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G50-80 problem jack - Zwarcie jack zasilacz bez uziemienia

komaleks 19 Mar 2020 19:16 417 4
REKLAMA
  • #1 18543224
    komaleks
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Hej, mam problem z laptopem Lenovo G50-80, rozdzielam sygnał jack combo na przejściówce podpinam osobno mikrofon osobno słuchawki. Komputer działając na baterii nie ma problemu z dźwiękiem, natomiast na zasilaczu jest problem z mikrofonem, dźwięk u odbiorcy jest nieczysty, zniekształcony itp. Laptop ładuje zasilaczem bez uziemienia, na listwie oraz w ścianie uziemienie jest, więc zastanawiam się czy to problem samego zasilacza, czy on może powodować taki problem, czy jest zwarcie na płycie głównej? Dziękuję za sugestie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18543312
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    komaleks napisał:
    Laptop ładuje zasilaczem bez uziemienia

Tym bardziej - układ audio zbiera zakłócenia z sieci elektrycznej.
  • REKLAMA
  • #3 18543443
    komaleks
    Poziom 2  
    Ok, ale wiem że może być taki powód, zastanawiam się czy to jest główny problem i jak wymienię zasilacz to wszystko będzie w porządku ? Mój zasilacz to MODECOM Royal MC-U90SE
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18543516
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2776
    Wymiana zasilacza na oryginalny powinna załatwić sprawę.
  • #5 18543612
    komaleks
    Poziom 2  
    Edytuje post, laptop zaczął mieć problem z jack nawet podczas pracy na baterii, a z racji że sprzęt jest mi pilnie potrzebny do pracy (rozmowa przez słuchawki z klientami) rozważam zakup laptopa Lenovo Legion Y530 lub Lenovo Legion L340, który model będzie odpowiedni? Na laptopie nie gram, ale używam programów do wirtualizacji windows serwer + klient, chciałabym aby był w stanie uruchomić 2 a jak się da to 3 maszyny wirtualne w jednym czasie (serwer + 2 klientow). Budżet 3 tys, ewentualnie 200/300 zl wiecej.
REKLAMA