logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Amica ZIS 2450 nie włącza się. Kod błędu

Pluszak89 21 Mar 2020 16:54 2466 5
REKLAMA
  • #1 18548007
    Pluszak89
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam.
    Szukałam na forum, ale niestety nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Dzisiaj zmywarka pod koniec pracy wydała z siebie długi dziwięk biiiiip zamiast dwóch krótkich jak dotychczas. Już to mnie zaskoczyło. Po otwarciu drzwiczek okazało się, że dioda 2,4 świecą stałe, a 5 mruga. Woda stoi na dnie zmywarki. Nie mogę skasować tego błędu. Czy to pompa? Gdzieś na forum przeczytałam że skoro 5 dioda mruga to znaczy że jest coś nie dak z modułem?? Proszę o pomoc!!! 😔😔😔
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18548259
    Pluszak89
    Poziom 2  
    Na błędzie E6 pali się dioda "kieliszka" i "bio" . U mnie świeci się "kieliszek" i "talerze" . Do tego dioda "garnek" mruga. Na tym obrazku nie ma pokazanego takiego błędu :( Filtr wyjęłam i dokładnie wyczyściłam. Pewnie to pompa... Czy jest w ogóle szansa na kupienie tej części? To jednak nienajmłodszy sprzęt. Dziękuję za odpowiedź!
    Załączniki:
    • VID_20200321_181706.mp4 (19.77 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18548314
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3725
    Napisała Pani, że woda stoi na dnie zmywarki co sugeruje problem z pompą odpływową.
    Zmywarka po włączeniu powinna uruchomić pompę odpływową, czy tak się dzieje?
    Jeśli nie to niestety należy zdemontować bok zmywarki i sprawdzić pompę bo innej drogi nie ma. Dodałem link do pompy pasującej do Pani zmywarki. Jeżeli silnik pompy okazał by się uszkodzony to przy odrobinie szczęścia może uda nabyć się sam silnik.
  • REKLAMA
  • #5 18548359
    Pluszak89
    Poziom 2  
    Niestety tak się nie dzieje. Błędu nie da się skasować. Po wyłączeniu i włączeniu dalej się świecą diody. Gdy zamykam drzwiczki tylko pika dwukrotnie i koniec. Nie rusza. Wyciągałam wtyczkę z kontaktu i też nic. Na tym moje umiejętności się kończą :) Muszę zaczekać na faceta w domu. Dziękuję bardzo za radę. Pewnie od niej zaczniemy. Pozdrawiam :)
  • #6 18548492
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA