logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router D-Link DI-604 - czy rozpozna kabel prosty i skrosowany?

maradakam 29 Wrz 2005 19:24 1107 3
  • #1 1859721
    maradakam
    Poziom 11  
    Mam pytanie odnośniue routera D-link Di-604 -czy rozpozna on sam rodzaj zastosowanego kabla :?: Wiem, że trzeba zastosować zwyklą skrętke 1 do 1(do dzielenie na kilka kompów inetu) -ale wyczytałem gdzieś o możliwości podłączenia do niektórych routerów również kabli skrosowanych. Taki router sam rozpoznaje zastosowany kabelek. Mam wszystkie skrosowane i nie wiem czy przerabiac :?:
  • #2 1859753
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    powinien rozpoznać ale np w modemie 302T musi być prosty (1:1) więc głowy bym za to nie dał.Sprawdz jeden czy sie komunikuje i po sprawie.
    Pozdrawiam...ftb
  • #3 1860610
    aigo
    Poziom 11  
    Ja mam WAG54G Linksysa. Rozpoznaje sam rodzaj kabla. Mam LAN na skrosowanym i prostym, niema różnicy.
  • Pomocny post
    #4 1862843
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    maradakam napisał:
    Mam pytanie odnośniue routera D-link Di-604 -czy rozpozna on sam rodzaj zastosowanego kabla :?: Wiem, że trzeba zastosować zwyklą skrętke 1 do 1(do dzielenie na kilka kompów inetu) -ale wyczytałem gdzieś o możliwości podłączenia do niektórych routerów również kabli skrosowanych. Taki router sam rozpoznaje zastosowany kabelek. Mam wszystkie skrosowane i nie wiem czy przerabiac :?:

Ten router ma wszystkie porty RJ45 z obsługą Auto-MDIX.
    Czyli nie ma dla niego znaczenie czy kabel jest prosty czy też skrosowany.
REKLAMA