logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Odtwarzanie filmów YouTube na innych stronach - wymóg subskrypcji?

szklarska 26 Mar 2020 06:46 5139 18
REKLAMA
  • #1 18561089
    szklarska
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Witam

Po wklejeniu kodu z Youtuba na strone mamy komunikat ze :

Jego wlasciciel wylaczyl mozliwosc odtwarzania go na innych stronach.

W Youtubie jest funkcja zezwalaj na umieszczanie na innych stronach,
    ale jest nie aktywna .

Czy musze miec 1000 subskrypcji aby ja uaktywnic?

Pzdr MIrek
  • REKLAMA
  • #2 18563842
    szklarska
    Poziom 17  
    Witam

Tak jak pisalem wczesniej tworzac nowa transmisje mam nieaktywne pole :

Zezwalaj na umieszczanie na innych stronach

a na juz pracujacym kanale komunikat :

Wystąpił błąd podczas zapisywania Twojego filmu. Spróbujemy jeszcze raz za 5 sekund.

Tak od kilku dni .Sprawdzalem na roznych przegladarkach.
    Pzdr MIrek
  • REKLAMA
  • #3 18593510
    gamemaniak
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam,
    Mam ten sam problem. Nie wiem czy jest to uzależnione od ilości subskrypcji czy oglądalności ale też nie mogę tego aktywować.

Proszę o pomoc.
  • #4 18598117
    szklarska
    Poziom 17  
    Temat ciagle aktualny.

Pydr MIrek
  • #5 18599915
    Jaro_7777
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam!

U mnie dokładnie ten sam problem. Próbowałem w starszej wersji YT Studio, ale tam ta opcja jest zablokowana i nie można jej zaznaczyć.

Kanał jest nowy, i ma dopiero 1 subskrypcję :)
  • REKLAMA
  • #6 18599970
    szklarska
    Poziom 17  
    Ja mam juz 536 subskrybcji , ale tez nie moge.

Pzdr mIrek
  • REKLAMA
  • #7 18632531
    elilama
    Poziom 11  
    I jak się skończyło u Was? Bo ja mam ten sam problem i nie mogę znaleźć rozwiązania.
  • #8 18632533
    Jaro_7777
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    elilama napisał:
    I jak się skończyło u Was? Bo ja mam ten sam problem i nie mogę znaleźć rozwiązania.

Ja również nie mam rozwiązania :(
  • #9 18632594
    elilama
    Poziom 11  
    Ja wysłałem wczoraj jakąś tam opinie do Googla, ale oczywiście bez info zwrotnego....
    Udało mi się ustalić, że to może mieć związek z zarabianiem na filmach, ale szczegółów jeszcze nie wiem.
  • #10 18653539
    kendzo
    Poziom 10  
    Witam, czy poradziliście sobie z tym problemem ? U mnie jest dokładnie tak samo a potrzebuję umieścić video na mojej stronie. Z góry dziękuję za podpowiedź :)
  • #11 18657930
    szklarska
    Poziom 17  
    Ciagle nie mam rozwiazania tego problemu

Mirek
  • #12 19031356
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Czy komuś udało się rozwiązać problem?? Ja mam jedno konto na którym mi opcja działa, ale na pozostałych kontach gdzie chciałbym uruchomić tę opcję i zaznaczam "ptaszka" dla "Zezwalaj na umieszczanie na innych stronach" , ale gdy kliknę "zapisz" to mam komunikat: "Wystąpił błąd podczas zapisywania Twojego filmu. Spróbujemy jeszcze raz za 5 sekund." i tyle, nie mogę aktywować opcji...
  • #13 19031393
    elilama
    Poziom 11  
    Chodzi o zapisy w regulaminie. Opcja będzie dostępna po włączeniu monetyzacji. Ale nie wcześniej niż 1 miesiąc od założenia konta.
  • #14 19031526
    szklarska
    Poziom 17  
    Witam

Mam od tygodnia ponad 1000 subskrybcji , ale nic to nie zmieniło.
    Przy 1000 powinienem mieć także mozliwość transmisji Live z urządzeń mobilnych, ale nie mam.

Co masz na myśli pisząc "monetyzacja"

Znajomy mający konto od 2015 może umieszczać na innych stronach.

Pzdr mIrek

Dodano po 14 [minuty]:

Już wiem co to" monetyzacja "

Musimy osiągnąć ponad 1000 subskrybcji i 4000 godzin oglądania

To w moim przypadku trochę potrwa mam dopiero :

Ostatnie 28 dni
    Wyświetlenia 10,2 tys.
    112%
    Więcej o 112%
    Czas oglądania (w godzinach) 2,6 tys.
    173%
    Więcej o 173%

Dodano po 7 [minuty]:

wkradła się pomyłka to jest czas za ostatnie 28 dni , a w sumie od początku mam

18,5 tys. to dlaczego nie mam aktywnej tej opcji ?
  • #15 19032326
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    elilama napisał:
    Chodzi o zapisy w regulaminie. Opcja będzie dostępna po włączeniu monetyzacji. Ale nie wcześniej niż 1 miesiąc od założenia konta.

A ja mam jedno konto na którym miałem 1 subskrypcję i normalnie mogę udostępniać na www, a dwa dodatkowe konta nie mają tej opcji, tzn mają ale wyskakuje błąd przy zapisywaniu ustawień. Nigdzie nie mam monetyzacji.
  • #16 19046364
    szklarska
    Poziom 17  
    Witam

Dzisiaj po 2 tygodniach o uzyskania 1000 subskrybcji. Uzyskałem możliwość transmisji z telefonu komórkowego ( jest tylko 720 brak HD ale dobre i to) ale nie o tym chce napisać.
    Zauważyłem także, ze już mogę postawić ptaszka - Udostępniaj na innych stronach.
    Poszukiwałem więc kodu do wklejenia na stronę www.
    Jak go znalazłem to zacząłem się zastanawiać, czy przypadkiem tak nie było od początku, a ja tego nie widziałem
    ( i wy także).
    Kod jest w pod filmem jak klikniemy UDOSTĘPNIJ i tu po lewej jest UMIEŚĆ dopiero tam rozwija się kod dla www.

Sprawdźcie czy to u Was działa

Mirek
  • Pomocny post
    #17 19046860
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Link mogę utworzyć, ale jak go wkleję na stronę to mam informację, że "Obejrzyj ten film w YouTube. Jego właściciel wyłączył możliwość odtwarzania go na innych stronach." Na drugim koncie mogę zaznaczyć opcję "Zezwalaj na umieszczanie na innych stronach" i zapisać zmiany, z tego konta wklejony link działa na stronie poprawnie.
  • #18 19100389
    szklarska
    Poziom 17  
    Uzyskałem 1000 subskrybcji i po 2 tygodniach oczekiwania mam mozliwość transmisji Live z telefonu, oraz mozliwość wklejenia obrazu na nasza stronę.
    Wyglada więc ze te funkcjonalności pojawiają sie po uzyskaniu ponad 1000 subskrybcji.

https://www.barbara.archpoznan.pl/transmisja-na-zywo/

To chyba pora zamknąć temat

Pzdr mIrek
  • #19 19100391
    szklarska
    Poziom 17  
    Uzyskałem 1000 subskrybcji i po 2 tygodniach oczekiwania mam mozliwość transmisji Live z telefonu, oraz mozliwość wklejenia obrazu na nasza stronę.
    Wyglada więc ze te funkcjonalności pojawiają sie po uzyskaniu ponad 1000 subskrybcji.

https://www.barbara.archpoznan.pl/transmisja-na-zywo/

To chyba pora zamknąć temat

Pzdr mIrek

Dodano po 1 [minuty]:

Funkcjonalność ta pojawia sie po uzyskaniu 1000 subskrybcji naszych kanałów.

Pzdr mIrek

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z aktywacją opcji "Zezwalaj na umieszczanie na innych stronach" dla filmów na YouTube. Wiele osób zauważa, że mimo posiadania odpowiedniej liczby subskrypcji (w tym 1000), opcja ta pozostaje nieaktywna. Wskazano, że problem może być związany z regulaminem YouTube, który wymaga monetyzacji konta oraz spełnienia dodatkowych warunków, takich jak 4000 godzin oglądania. Niektórzy użytkownicy zauważyli, że po uzyskaniu 1000 subskrypcji i odczekaniu dwóch tygodni, opcja ta staje się dostępna. Wiele osób nadal poszukuje rozwiązania, a niektórzy zgłaszają, że na różnych kontach sytuacja jest różna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA