logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Malowanie C330 - czy farba ARMORIN na rdzę wystarczy?

elektronic-27 27 Mar 2020 23:42 1572 2
REKLAMA
  • #1 18566205
    elektronic-27
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Posiadam rozrzutnik jednoosiowy i chcę go pomalować, oczywiście farbą na rdzę. Przeglądając Allegro trafiłem na farbę ARMORIN (oferta 7079810282) którą jak piszą można stosować na rdzę. To już jest w kolorze zielonym, czyli taki jak chcę. Czy ktoś to już stosował i może coś na temat tej farby powiedzieć? Czy lepiej zrobić tradycyjnie i zastosować Corizon czy tam Corinę i na to kolor?

Kolejna sprawa dotyczy malowania ciągnika C330 (właściwie C328). Czy ma sens zastosować podobny myk i pomalować go (z wyłączeniem kabiny, maski i błotników) tym samym, czy lepiej epoksydowym i na to kolor?
  • REKLAMA
  • #2 18566224
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2461
    A jaki chcesz efekt i ile masz rdzy mamy zgadywać?
  • #3 18566593
    elektronic-27
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Rdza będzie przetarta szczotką, bo to tylko nalot rdzy jest a nie skorupa. Maszyna jest używana tylko do zwózki drewna więc z obornikiem nie ma kontaktu od wielu lat; używana przez krótki okres w roku a tak praktycznie stoi. A pytanie było o farby, która będzie lepsza, a ty pytasz o rdzę. Jaki efekt chcę? To nie pójdzie na wystawę, więc tylko żeby było pomalowane i dobrze się trzymało.
REKLAMA