logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przyspieszyć ACER ICONIA A1-811 z Androidem 4.4.2 dla aplikacji DVS-GO?

jacekczewa 28 Mar 2020 07:06 960 4
REKLAMA
  • #1 18566395
    jacekczewa
    Poziom 18  
    Ocena: 139
    Witam
    Osobisty tablet 10 calowy, mało pracował od nowości więcej przeleżał .....kupiony jakieś 8 lat temu, jest wyczyszczony ( restart fabryczny) KIT-KAT 4.4.2 .
    Zainstalowałem aplikację do obsługi kamery wifi ( DVS-GO) bo chcę go wykorzystać
    właśnie do stałego podglądu kamery. Wszystko idzie bardzo wolno, przetwarzanie obrazu , a jak przełączy obraz to zawiesza się. Sama aplikacja na nowoczesnych smartfonach chodzi bardzo dobrze, szybki i bezproblemowo.
    Dodam że samo zasysanie oprogramowania przez np. sklep play ( jakiegokolwiek )
    albo nie udaje się albo trwa wieczność ....
    Łącze wifi jest sprawne, bo YT odtwarza filmy i muzę bezproblemowo.

Może ktoś ma pomysł czego brakuje w tym tablecie ( aktualizacje aplikacji przeprowadziłem na tyle ile można było) a może to starość technologiczna ???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18566498
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    Mi się wydaje że to właśnie chyba starość to dopadła. Córka ma ulubionego tableta z tym samym androidem i podobne problemy jak u Ciebie, ale do Youtube jej starczy.
    Problem w starszych tabletach jest taki że są naprawdę wytrzymałe, nawet baterie trzymają długo ale niestety jak na dzisiejsze wymogi mają mało ramu i to je spowalnia.
  • REKLAMA
  • #3 18566512
    jacekczewa
    Poziom 18  
    W świetnym stanie technicznym ....a właściwie do niczego się nie nadaje...żal wyrzucić ...miałem nadzieję pociągnie prosty podgląd z kamery IP....a tu kicha
  • REKLAMA
  • #4 18566517
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    A np. Jakbyś spróbował podgląd kamery przez stronę www. ??
    Dla przykładu córce Youtube przez aplikację muli, przez chrome muli, ale na fabrycznej przeglądarce działa.
  • #5 18567346
    jacekczewa
    Poziom 18  
    Próbowałem podłączyć się przeglądarką internetową podając adres IP kamery , ale niestety nie udało się, być może tak kamera nie udostępnia takiej możliwości ( kamera IP DVSMP1040T-IRM- tania chińszczyzna ale przyzwoicie działa na smartfonach), kamerę można normalnie wypingować ale nie widać jej w otoczeniu sieciowym....
REKLAMA