logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S8+ - Nawigacja - nie "jedzie" ze mną.

michaflace 31 Mar 2020 19:58 411 7
REKLAMA
  • #1 18576728
    michaflace
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam.
    Mam problem z moim S8.
    Zaczne od tego że w dolnym lewym rogu mam małe pękniecie ekranu. Ostatnio wymieniałem szkło ochronne, przyklejam je na klej i utwardzam lampą, po czym na drugi dzień przestała działać nawigacja. Nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ na to ale może.
    GPS sam w sobie działa znajduje odpowiednia lokalizacje ale nawigacja nie przesuwa się podczas jazdy. Jak zakoncze nawigacje GPS dopiero przesuwa się w zbliżone miejsce w którym jestem. Szukałem jakiś porad ale wszystko zawodzi i dalej nie działa.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18576879
    michaflace
    Poziom 9  
    Tak aktualizowane.
    Wyłączyłem, czyscilem pamięć, nic nie pomogło
  • REKLAMA
  • #5 18577784
    michaflace
    Poziom 9  
    Tak.
    Tak jak pisałem. Wszystko działało i nagle z dnia na dzień przestało
  • REKLAMA
  • #7 18578961
    michaflace
    Poziom 9  
    Pęknięcie mam już od ponad roku. Nie rozchodzi się i nie robiło żadnych problemów.
    Tylko dzień przed "usterka" przyklejalem szklo na klej. I tak myślę że mogło coś się ewentualnie dostać i coś nabroic. Ale robiłem tak samo wcześniej parę razy i nic nigdy się nie stało. Nie wiem czy ma to wpływ tak jak napisałem na początku. Nie wiem gdzie może mieć czujniki od gps więc dlatego szukam podpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nawigacją w telefonie Samsung S8+, która przestała działać po wymianie szkła ochronnego. GPS lokalizuje położenie, ale nawigacja nie aktualizuje pozycji podczas jazdy. Użytkownik potwierdza, że aplikacje są aktualne i mają włączony dostęp do lokalizacji. Pęknięcie ekranu, które nie wpływało wcześniej na działanie, może być przyczyną problemu, jednak użytkownik nie jest pewien, czy to ma związek. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie połączeń antenowych w dolnym lewym rogu telefonu oraz rozważają możliwość uszkodzenia płyty głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA