logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do bezfirmowego czytnika kart SD/MMC dla Windows 98

marza 30 Wrz 2005 13:05 1856 3
REKLAMA
  • #1 1861588
    marza
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Mam taki czytnik jak w temacie, w xp chodzi bez problemu ale jest potrzeba żeby też działał pod 98 i tu pojawia się problem bo w komplecie sterów nie ma, do tego jest jakiś bezfirmowy a co za tym idzie nie ma strony producenta (tak wogóle to jest bez nazwy). próbowalem dopasować chyba z 6 róźnych sterowników i niestety żaden nie podchodzi. Może ma ktoś z was jakieś uniwesalne stery pod taki czytnik pod 98. (napisy na obudowie "sd/mini sd/mmc/rs-mmc/t-flash", wygląda jak pendrive ale karta mmc wkładana z boku.)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #2 1861850
    katomasz
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Nie napisałeś jak jest instalowana, czy do gniazda PCI i USB. Jeżeli do USB to potrzebujesz sterowników do gniazd USB dla W98. Urządzeń tego typu z reguły nie trzeba instalować, ponieważ są one widziane jako dodatkowe napędy.
  • REKLAMA
  • #3 1862017
    etr
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Na stronie: http://ada.pl/download.php?plik=sterowniki znajdują się sterowniki dla systemu WIN98:
    Win98 - Sterowniki do PenDrive (FlashDrive) oraz USB 2.0 Driver.
    Działają z niektórymi nieznanymi pendrive'ami
    Możesz spróbować.
  • #4 1862036
    marza
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    czytnik oczywiście usb, ale temat już nieaktualny, a zrobiłem tak (może się komuś przyda), rozebrałem czytnik (zdjąłem obudowe), zapisałem sobie na jakim układzie jest zrobiony, poźniej szukanie na googlach czegoś o układzie (a był to ALCOR9331) no i w końcu znalazłem. Dziękuje za chęci i pozdrawiam.

Moderowany przez jankolo:

Temat zamykam

REKLAMA