Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nilfisk c120.6 - Włącza się i wyłącza

kamatsu 02 Apr 2020 18:06 1530 7
    kamatsu
    Level 12  
    Witam
    Myjka ciśnieniowa Nilfisk samoczynnie włącza się i wyłącza. Wyczyściłem sitko, brak nieszczelności i wycieków.
    madamsz1
    Level 39  
    Musi gdzieś gubić ciśnienie jeżeli cały czas dobija. Może któryś z zaworków zwrotnych nie trzymać na pompie, jak rzeczywiście na ma ubytków wody na wysokim ciśnieniu.
    Jabol78
    Level 2  
    Witam czy znalazł Pan przyczynę samoczynnego włączania i wyłączania się myjki nilfisk bo mam ten sam problem w praktycznie nowej myjce c125 pozdrawiam, z góry dziękuję za odpowiedź
    kamatsu
    Level 12  
    Jabol78 wrote:
    Witam czy znalazł Pan przyczynę samoczynnego włączania i wyłączania się myjki nilfisk bo mam ten sam problem w praktycznie nowej myjce c125 pozdrawiam, z góry dziękuję za odpowiedź

Przykro mi nie znalazłem odpowiedzi. Na razie odpuściłem temat, pewnie do następnego mycia 😉
    ziemek56
    Level 22  
    Bardzo częstą przyczyną takiego zachowanie jest niedobór wody zasilającej. Myjka musi mieć nadciśnienie na wejściu cały czas. Często oprócz zapchanego filtra wlotowego okazuje się, że dławią złączki węża ogrodowego (szczególnie te z zaworkami zwrotnymi), albo (np) pompka marketowa daje naprawdę 1/4 ciśnienia i wydajnoćci dedykowanych.
    kamatsu
    Level 12  
    ziemek56 wrote:
    Bardzo częstą przyczyną takiego zachowanie jest niedobór wody zasilającej. Myjka musi mieć nadciśnienie na wejściu cały czas. Często oprócz zapchanego filtra wlotowego okazuje się, że dławią złączki węża ogrodowego (szczególnie te z zaworkami zwrotnymi), albo (np) pompka marketowa daje naprawdę 1/4 ciśnienia i wydajnoćci dedykowanych.

Zmieniłem końcówki od węża, filtr wyczyszczony (próbowałem też bez filtr) wodę mam z wodociągów więc ciśnienie jest duże. Nic nie pomaga.

https://youtu.be/Jhw31spZVdY
    ziemek56
    Level 22  
    z nagrania wyraźnie słychać niedobór zasilania - coś jest nie tak z wodą na dobiegu do wysokiego ciśnienia. albo pompa gdzieś łapie powietrze. :)
    kamatsu
    Level 12  
    ziemek56 wrote:
    z nagrania wyraźnie słychać niedobór zasilania - coś jest nie tak z wodą na dobiegu do wysokiego ciśnienia. albo pompa gdzieś łapie powietrze. :)

Chyba sobie z tym nie poradzę, co jeszcze mogę zrobić?

Hmmm może jeszcze zabiorę myjkę do teściów, sprawdzę na innym ciśnieniu i wężach.