logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nilfisk c120.6 samoczynnie się włącza i wyłącza - co może być przyczyną?

kamatsu 02 Kwi 2020 18:06 3543 9
REKLAMA
  • #1 18582538
    kamatsu
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    Witam
    Myjka ciśnieniowa Nilfisk samoczynnie włącza się i wyłącza. Wyczyściłem sitko, brak nieszczelności i wycieków.
  • REKLAMA
  • #2 18582709
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1702
    Musi gdzieś gubić ciśnienie jeżeli cały czas dobija. Może któryś z zaworków zwrotnych nie trzymać na pompie, jak rzeczywiście na ma ubytków wody na wysokim ciśnieniu.
  • #3 18643954
    Jabol78
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam czy znalazł Pan przyczynę samoczynnego włączania i wyłączania się myjki nilfisk bo mam ten sam problem w praktycznie nowej myjce c125 pozdrawiam, z góry dziękuję za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #4 18644054
    kamatsu
    Poziom 12  
    Jabol78 napisał:
    Witam czy znalazł Pan przyczynę samoczynnego włączania i wyłączania się myjki nilfisk bo mam ten sam problem w praktycznie nowej myjce c125 pozdrawiam, z góry dziękuję za odpowiedź

Przykro mi nie znalazłem odpowiedzi. Na razie odpuściłem temat, pewnie do następnego mycia 😉
  • #5 18645564
    ziemek56
    Poziom 22  
    Ocena: 184
    Bardzo częstą przyczyną takiego zachowanie jest niedobór wody zasilającej. Myjka musi mieć nadciśnienie na wejściu cały czas. Często oprócz zapchanego filtra wlotowego okazuje się, że dławią złączki węża ogrodowego (szczególnie te z zaworkami zwrotnymi), albo (np) pompka marketowa daje naprawdę 1/4 ciśnienia i wydajnoćci dedykowanych.
  • #6 18662774
    kamatsu
    Poziom 12  
    ziemek56 napisał:
    Bardzo częstą przyczyną takiego zachowanie jest niedobór wody zasilającej. Myjka musi mieć nadciśnienie na wejściu cały czas. Często oprócz zapchanego filtra wlotowego okazuje się, że dławią złączki węża ogrodowego (szczególnie te z zaworkami zwrotnymi), albo (np) pompka marketowa daje naprawdę 1/4 ciśnienia i wydajnoćci dedykowanych.

Zmieniłem końcówki od węża, filtr wyczyszczony (próbowałem też bez filtr) wodę mam z wodociągów więc ciśnienie jest duże. Nic nie pomaga.

https://youtu.be/Jhw31spZVdY
  • REKLAMA
  • #7 18664576
    ziemek56
    Poziom 22  
    Ocena: 184
    z nagrania wyraźnie słychać niedobór zasilania - coś jest nie tak z wodą na dobiegu do wysokiego ciśnienia. albo pompa gdzieś łapie powietrze. :)
  • #8 18664939
    kamatsu
    Poziom 12  
    ziemek56 napisał:
    z nagrania wyraźnie słychać niedobór zasilania - coś jest nie tak z wodą na dobiegu do wysokiego ciśnienia. albo pompa gdzieś łapie powietrze. :)

Chyba sobie z tym nie poradzę, co jeszcze mogę zrobić?

Hmmm może jeszcze zabiorę myjkę do teściów, sprawdzę na innym ciśnieniu i wężach.
  • REKLAMA
  • #9 20680434
    tomekuzabusko
    Poziom 1  
    Znalazłeś rozwiązanie bo u mnie identycznie jak na filmie
  • #10 20680508
    kamatsu
    Poziom 12  
    Niestety nie

Podsumowanie tematu

✨ Myjka ciśnieniowa Nilfisk c120.6 samoczynnie włącza się i wyłącza, co może być spowodowane niedoborem wody zasilającej, problemami z zaworkami zwrotnymi lub nieszczelnościami w pompie. Użytkownicy sugerują, że przyczyną może być także zablokowany filtr wlotowy lub niewłaściwe ciśnienie wody. W jednym przypadku, po wymianie końcówek węża i czyszczeniu filtra, problem nadal występował, co sugeruje, że może być konieczne sprawdzenie myjki na innym ciśnieniu lub z innymi wężami.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA