logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Win10 - CMD uruchamia się na ułamek sekundy / nie działa

nevik00 02 Kwi 2020 19:44 903 9
REKLAMA
  • #1 18582801
    nevik00
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Przy starcie systemu wiersz poleceń uruchamia się na chwilkę i znika sam z siebie. To samo później gdy próbuję sam go włączyć.
    Załączam pliki z FRST, bardzo proszę o pomoc. Dziękuję.

edit:
    dodam, że przed uruchomieniem FRST wykonałem skan AdwCleanerem, Rkillem i Malwarebytes, ten ostatni używam cały czas.
    Załączniki:
    • FRST.txt (144.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (40.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18582821
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18583056
    nevik00
    Poziom 5  
    Pojawił się inny problem. Program FRST zacina laptopa przy tworzeniu punktu przywracania (konieczne wyłaczenie komputera przez jego "uduszenie"). Próbowałem kilkukrotnie, m.in. uruchamiając program jako administrator, nic nie dało.

Załączam powstały plik Fixlog. Z tego co rozumiem niby wszystko się udało? Jeśli tak, to problem wyskakującego/nie działającego wiersza poleceń nadał występuje :(
    Załączniki:
    • Fixlog.txt (6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #4 18583068
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 18583415
    nevik00
    Poziom 5  
    Sprawa wygląda tak, że teraz program FRST zacina się w trakcie usuwania plików tymczasowych, a dokładnie na:
    C:\Users\latko\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Service Worker
    Próbowałem 3 razy. Przestaje działać, chwilę później zamraża wszystko poza kursorem.

Tak czy inaczej to co zdążyło się zrobić najwyraźniej pomogło, bo problem już nie występuje i za to dziękuję.
    Chociaż to ciągłe zamrażanie laptopa przy programie, który większości osób działa normalnie nie nastraja mnie pozytywnie w jego kierunku ;).
    Wrzucam ostatniego fixloga, może coś tam widać co się dzieje.
    Załączniki:
    • Fixlog.txt (12.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 18583444
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18583517
    nevik00
    Poziom 5  
    Win10 - CMD uruchamia się na ułamek sekundy / nie działa Win10 - CMD uruchamia się na ułamek sekundy / nie działa

Mam nadzieję, że o to chodziło, a nie o jakiś raport, którego nie widzę nigdzie w opcjach programu ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 18583584
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 18583628
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    nevik00 napisał:
    Chociaż to ciągłe zamrażanie laptopa przy programie, który większości osób działa normalnie nie nastraja mnie pozytywnie w jego kierunku .

Też bym tak stwierdził, gdyby nie fakt, że na 1000 razy zawiódł mnie może kilka. W niższych wersjach miał problemy z dziwnymi znakami w nazwach plików (freez).
    Jest to specyficzny program, który dłubie w najgłębszych zakamarkach systemu. Dlatego zalecam test na integralność systemu plików:
    chkdsk c: /f
    chociażby. Skoro SMART ok.
    Dla pewności możesz zamieścić wykres benchmark z HDtune dysku SSD.
  • #10 18584456
    nevik00
    Poziom 5  
    safbot1st napisał:
    Też bym tak stwierdził, gdyby nie fakt, że na 1000 razy zawiódł mnie może kilka.

Troszkę źle się wyraziłem, nie nastraja mnie pozytywnie w kierunku... laptopa ;). Bo szukając w internecie podobnych przypadków (żeby FRST zacinał komuś kompa) nie znalazłem.

Już odpuszczę szukanie przyczyny, skoro pierwotny problem nie występuje, a z samych freezów z innych przyczyn nie miewam.
    Dziękuję raz jeszcze i zamykam :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z wierszem poleceń w systemie Windows 10, który uruchamia się na krótko i znika. Po wykonaniu skanów za pomocą AdwCleanera, Rkilla i Malwarebytes, użytkownik próbował użyć programu FRST, jednak napotkał problemy z zamrażaniem laptopa podczas tworzenia punktu przywracania oraz usuwania plików tymczasowych. W odpowiedziach zasugerowano wykonanie operacji w trybie awaryjnym oraz sprawdzenie integralności systemu plików za pomocą polecenia chkdsk. Ostatecznie, problem z wierszem poleceń został rozwiązany, mimo że użytkownik miał wątpliwości co do działania programu FRST.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA