logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie odtwarza dźwięku przez głośniki i słuchawki

Bartek Jaroszewski 05 Kwi 2020 18:16 1323 7
REKLAMA
  • #1 18591843
    Bartek Jaroszewski
    Poziom 2  
    Dzień dobry mam problem otóż oglądałem film na yt, zatrzymałem go i przeniosłem się na inną kartę na parę sekund, gdy wróciłem i odpałzowałem film dźwięku nie było, gdy sprawdzałem inne aplikacje dźwięk też się nie odtwarzał ani z głośników ani ze słuchawek (jedynie głośniki wbudowane w monitor odtwarzają dźwięk), obydwa sprzęty działają poprawnie, wszystko jest dobrze podpięte. Czy koś może wiedzieć w czym leży problem?
  • REKLAMA
  • #2 18591904
    vieleicht
    Poziom 37  
    Ocena: 456
    Spróbuj kliknąć na ikonę głośnika po prawej stronie paska zadań, może uda się wybrać właściwe urządzenie do odtwarzania z listy.
  • REKLAMA
  • #3 18591987
    Bartek Jaroszewski
    Poziom 2  
    Próbowałem nic.
  • #4 18592009
    vieleicht
    Poziom 37  
    [quote="Bartek Jaroszewski"]Próbowałem nic.[/quote
    Co to znaczy "nic"? Nie da śię wybrać, nie ma wyboru, czy po wyborze właściwego jest cisza?
  • #5 18592026
    Bartek Jaroszewski
    Poziom 2  
    Tak, jak wybieram zewnętrzny głośnik jako ten podstawowy i tak nic nie słychać, tak jak by go nie było.
  • REKLAMA
  • #6 18592075
    vieleicht
    Poziom 37  
    W mikserze dla każdego urządzenia możesz ustawiać głośność indywidualnie, sprawdź czy tam nie jest ściszone lub wyłączone.
  • REKLAMA
  • #7 18592114
    grzesiek9407
    Poziom 1  
    Witam, mam podobny problem tyle, że na laptopie nic nie słychać przez słuchawki i głośniki. Sterowniki najnowsze zainstalowane. Był dźwięk, 20min później go już nie było. Co może być przyczyną? Mam nadzieje że nie podzespoły. Jak to sprawdzić? Stało się to dzisiaj około 17, aż byłem zdziwiony że ktoś opisał bardzo podobną sytuację.
  • #8 18592181
    Bartek Jaroszewski
    Poziom 2  
    Sprawdzałem mikser, oraz sam głośnik w panelu sterowania wszystko było podgłośnione na maksa, a jak chciałem przeprowadzić test to pokazywał się błąd że niemożna odtworzyć dźwięku testowego, raz mimo podłączonego głośnika nie pokazywał się on w systemie i opcjach po prostu komputer go nie widział dopiero restart karty dźwiękowej w BIOS-ie sprawił że ponownie był widoczny.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w komputerze, zarówno przez głośniki, jak i słuchawki, mimo że wbudowane głośniki monitora działają poprawnie. Po próbie wyboru odpowiedniego urządzenia do odtwarzania dźwięku z paska zadań oraz sprawdzeniu miksera dźwięku, problem nadal występuje. Inny uczestnik dyskusji opisuje podobny problem na laptopie, gdzie dźwięk zniknął po 20 minutach, mimo zainstalowanych najnowszych sterowników. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień głośności w mikserze oraz w panelu sterowania, a także restart karty dźwiękowej w BIOS-ie, co pomogło w przywróceniu widoczności głośnika w systemie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA